Dok traje predsjednička trka Demokrate i URA misle na sebe: Partijske interese stavili iznad opozicionog jedinstva

0

U jeku predsjedničke kampanje, koja ulazi u samu završnicu, neki politički akteri, izgleda više brinu o svojim partijskim ciljevima, nego o rušenju Mila Đukanovića, 15. aprila. Zaista, kako drugačije tumačiti potez Demokrata i URE, koji desetak dana pred predsjedničke izbore, u prvi plan guraju svoje partijske interese pred lokalne izbore koji su krajem maja. Priče o koalicijama, trebalo je ostaviti poslije predsjedničkih izbora, ali je očigledno da neki akteri na političkoj sceni mnogo i ne mare za opšti interes, nego su vođeni samo sopstvenim partijskim idejama i principima. Umjesto da su na terenu, da se bore za svaki glas za zajedničkog kandidata, oni sklapaju dilove i dogovore za predstojeće lokalne izbore.
Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA nastupiće u koaliciji na lokalnim izborima u Podgorici, Bijelom Polju, Baru i Danilovgradu, objavile su danas. Partije Alekse Bečića i Dritana Abazovića u tim opštinama nastupiće pod sloganom “Za 21. vijek”, a koalicija dviju partija biće zvanično promovisana početkom naredne nedjelje. Kao najava kampanje za lokalne izbore na pojedinim mjestima u Podgorici već su istaknuti transparenti sa budućim sloganom koalicije.
Dvije opozicione stranke, kreću, nedelju dana pred predsjedničke izbore, da promovišu sebe i svoje lidere na lokalnom nivou.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.