Dok ga Katnić traži: Knežević u britanskom parlamentu na panelu o Zapadnom Balkanu

1

Na panel diskusiji pod nazivom Zapadni Balkan: Geopolitički interesi i orijentacije u organizaciji Henry Jackson Society bilo je riječi o izazovima pred kojima se nalaze zemlje Zapadnog Balkana.

Član britanskog parlamenta John Whittingdale bio je domaćin skupa u britanskom parlamentu, a na panelu su govorili Ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji Aleksandra Joksimović, novinar i politički analitičar britanskog Ekonomista Tim Judah, ekspert za Balkana i autor nekoliko knjiga o Srbiji i Kosovu.

Politička, ekonomska i socijalna nesigurnost, bezbjednosni izazovi, usporene proces integracija u EU, jačanje uticaja Rusije I Kine problem su na koje su ukazeli panelisti.

Ambasadorka Srbije Aleksandra Joksimović istakla je značaj EU integracija za prosperitet regije, kao iznačaj koji Srbija ima u tom procesu kao najveća ekonomija Zapadnog Balkana.

Na skupu je učestvovao i britanski advokat i predsjednik uticajne britanske advokatske komore Stiven Kej, glavni branilac Duška Kneževića, koji ima i titulu Kraljičinog advokata (QC). On je ukazao na izazove koje predstavljaju jačanje demokratije i vladavine prava, kao i borba protiv korupcije u integracijama zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku Uniju.

1 Comment
  1. Drago komentariše

    Salis li se druze… vidi kartonske kutije iza i ventilaciju. Ovo je neki magacin ili u najboljem slucaju garaza dje se slikao, a ne britanski parlament. Ako se Knezevic prosipa nemojte vi ovako ocigledno

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.