Dogovorena vlast u Budvi

2

Predstavnici vladajućih partija u Budvi, Nove srpske demokratije, Demokrata, Demokratske narodne partije, Socijalističke narodne partije, Pokreta za promjene i Prave Crne Gore dogovorile su se danas, da gradonačelnik Budve Marko Bato Carević, što mu zakon dozvoljava, donese odluku o imenovanju upravnih odbora preduzeća i savjeta kulturnih ustanova, te donese odluku o budžetu i Planu investicija.

Ovim je postignut dogovor predstavnika partija koje se praktično pola godine nijesu saglasile .

Kako je potvrđeno, zbog epidemiološke situacije sjednica Skupštine opštine ne može još da bude održana, pa je dogovoreno da Carević donese odluke, koje će odbornici ovih partija, njih ukupno 20 na prvoj sjednici potvrditi.

Dogovor oko raspodjele članstva u upravnim, odborima direktora i savjetima praktično je ozvaničio postkoalicioni dogovor na kome će biti i ostale funkcije u izvršnoj vlasti biti raspodijeljene.

Kako je mandat upravnim, odborima direktora i savjetima prestao 7. februara to su se ključna opštinska preduzeća i kulturne ustanove u kojima ima gotovo hiljadu radnika našla u teškoj situaciji, jer ne mogu funkcionisati.

Nakon što Carević koliko danas ili sjutra imenuje odbore direktora i upravne odbore, oni bi odmah mogli održati konstitutivne sjednice i izabrati direktore.

Donošenje budžeta i Plana investicija je bilo neophodno kako bi izvršna vlast funkcionisala.

2 Comments
 1. Helm komentariše

  Dobro je što formiranje opštinske vlasti nije zavisilo od URA, interesne grupacije koja je sklona ucjenjivanju.
  Na kraju krajeva sve se svodi oko borbe za plijen i fotelje.

  6
  2
 2. Catania komentariše

  To im je hvala sto ih je ura do zadnjeg dana podrzala…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.