Dodik: Đukanović spremio golgotu za SPC i radi protiv srpskih nacionalnih interesa!

0

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je povodom izjave Mila Đukanovića da je to što radi u Republici Srpskoj opasnije od onog što se događa u Srbiji i Crnoj Gori izjavio da će šef crnogorske države biti žrtva osporavanja srpskog nacionalnog interesa.

Milo Đukanović je, rekao je on, sada postao miljenik Sarajeva. Podsjetimo, Dodik je nedavno, uprkos protivljenju ostale dvojice članova Predsjedništva, zabranio Milovu posjetu Bosni.

– Ohrabrivao je samostalnost Republike Srpske u vrijeme kada sam mislio da cijela ta priča o crnogorskoj nezavisnosti treba da se završi – rekao je Dodik u intervjuu za televiziju Fejs iz BiH.

Istakao je da je upravo Đukanović bio “dio projekta koji je vodio Milošević”, a onda je, kaže, “iskočio”.

– Sastajao se više puta sa Karadžićem nego ja i više puta se video sa Mladićem nego ja. Ja nisam komandovao vojskom u ratu, a on jeste – rekao je Dodik.

O odnosu sa Đukanovićem kaže da oni nikada nisu bili posebni, te da je uvijek uvažavao činjenicu da je on predsjednik Crne Gore.

– Generalno gledano, Đukanović je odjednom odlučio da Crna Gora prizna Kosovo, radi protiv srpskih nacionalnih interesa i protiv Srpske pravoslavne crkve – naveo je Dodik.

Činjenica je, ističe Dodik, da je “Đukanović u ovom trenutku za SPC pripremio golgotu” usvajanjem zakona koji nije demokratski i to je, naglašava, “učinio na jedan veoma podmukao način tako što je najprije sa Islamskom zajednicom, Katoličkom crkvom i Jevrejskom zajednicom napravio posebne ugovore, a SPC je nametnuo zakon koji degradira njeno postojanje i njenu imovinu”.

Niko, ističe Dodik, Đukanoviću ne brani da pravi svoju crkvu, ali ne mora da otima od SPC.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.