Dobrodošli na x.com!

0

Ilon Mask je objavio da je društvena mreža završila sa premještanjem svih svojih ključnih sistema na X.com. To znači da je završila tranziciju u svoj novi identitet. Uklonila je sve tragove imena Twitter i njegovog ikoničnog plavog ptičjeg logotipa.

Da se podsjetimo, Twitter je zvanično prošao kroz rebrendiranje prije skoro godinu dana. Međutim, većina njegovih stranica je i dalje koristila Twitter u svojim URL-ovima.

Prema izvještajima The Verge-a, Twitter je takođe izmijenio svoju početnu i stranicu za prijavu sa napomenom na dnu koja glasi: “Dobrodošli na x.com! Obavještavamo vas da mijenjamo naš URL. Vaša podešavanja privatnosti i zaštite podataka ostaju ista.” Zatim, dalje se ide na stranicu o privatnosti, koja sada koristi x.com u svojoj adresi.

Tokom protekle godine, kompanija je postepeno mijenjala svoj identitet prije Ilona Maska malo po malo. Promijenila je svoj zvanični nalog sa @Twitter na @X i zamijenila Twitter logotip na zgradi svog sjedišta.

Web stranica je promijenila svoje ikone koje se pojavljuju u tabovima pretraživača. To je u početku aktiviralo neke sigurnosne mehanizme pretraživača. Zatim je aplikacija prešla na novi X logo umjesto prethodnog plavog ptičjeg dizajna. Tweetdeck je preimenovan u XPro, a Twitter Blue je postao X Premium.

Kompanija je polako premiještala svoje stranice na x.com, dovoljno sporo da je to postalo bezbjednosni rizik. Zlonamjerni akteri mogli da iskoriste neusklađene URL-ove za phishing napade. Sada je kompanija završila premiještanje na svoj novi URL. Vrijeme je da se oprostimo od jednog od posljednjih preostalih dijelova web-sajta koji je pomogao da se oblikuje pejzaž društvenih medija.

(Engadget)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.