Dobit ide za rekonstrukciju Mogrena i Slovenske plaže: „Budvanska rivijera“ neće dijeliti dividendu

0

Hotelska grupa “Budvanska rivijera” dobit od 1,9 miliona eura koju je ostvarila prošle godine, usmjeriće na dvije velike investicije, koje ova najveća crnogorska turistička kompanija u većinskom vlasništvu države namjerav da započne već početkom oktobra a to su rekonstrukcija hotela “ Mogren” i renoviranje još četiri bloka Turističkog naselja “Slovenska plaža”.

To je  saopšteno iz ove kompanije na pitanja za šta će biti iskorišćena dobit ostvarena u prošloj godini..

Odluku da se 1,9 miliona eura dobita rasporedi u fond rezervi društva, a ne isplete dividendi akcionarima, donijela je u ponedjeljak Skupština akcionara HG “Budvanska rivijera” za koju su glasali i veliki i mali akcionari.

Da namjeravaju da sami rekonstruišu hotel “Mogren”, a ne da ga daju u dugoročni zakup nekom hotelskom brendu, odlučio je sredinom maja Odbor direktora “Budvanske rivijere”, kojim je predsjedavao Mijomir Pejović.

“Očekivani početak rekonstrukcije hotela ‘Mogren’ je 1. oktobar 2024. godine. Kako bi planirani radovi na rekonstrukciji počeli pravovremeno, postupak objavljivanja i sprovođenja tendera i izbora izvođača biće realizovan tokom predstojećeg ljeta. Izabranim pravcem razvoja unaprijediće se smještajni kapaciteti hotela ‘Mogren’ i isti, nakon više godina, staviti u punu funkciju, uz upravljanje od ‘Budvanske rivijere’”, odgovoreno je iz ove Hotelske grupe.

Rekonstrukcija hotela “Mogren”, kako je rečeno, izvodiće se u dvije faze, prva koja predviđa rekonstrukciju soba i izgradnju unutrašnjeg bazena i druga faza koja obuhvata dogradnju jednog sprata sa apartmanima i izgradnja spoljašnjeg bazena.

Rekonstrukcijom hotela ‘Mogren’, kako dodaju, kreiraće se cjelogodišnji raznovrsni sadržaj, povećati broj srednjih i visokoplatežnih gostiju sa ciljanih emitivnih tržišta, dok će se u konačnom uvećati prihodovna strana Društva i unaprijediti turistički proizvod grada Budve.

“Podsjećamo, hotel ‘Mogren’ već više godina ostvaruje samo vanpansionske prihode kroz funkcionisanje Gradske kafane. Iz tog razloga, menadžment Društva ovom odlukom, nakon razmatrane Analize mogućih pravaca razvoja hotela ‘Mogren’ sprovedene u prošloj godini, opredijeljen je da hotelu ‘Mogren’ da sjaj kakav zaslužuje, a građanima Budve i njenim posjetiteljima novo mjesto za ugodan boravak u ekskluzivnoj kontakt zoni Starog grada. Odbor direktora odobrio je i zaključenje Ugovora o strateškom partnerstvu Budvanske rivijere sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore. Strateško partnerstvo podrazumijeva međusobnu saradnju u pravcu unapređenja turističke promocije i intenziviranja promotivne kampanje na emitivnim tržištima, na obostranu korist”, zaključili su iz “Budvanske rivijere”.

Osim ove investicije, Odbor direktora planira da već nakon sezone započne rekonstrukciju i adaptaciju još četiri bloka Turističkog naselja I time nastavi podizanje kvaliteta “ Slovenske plaže.

Hotelska grupa “Budvanska rivijera” upravlja i posluje sa pet hotela – “Palas” u Petrovcu (četiri zvjezdice i 171 smještajna jedinica), Turističko naselje “Slovenska plaža” u Budvi (tri plus i četiri zvjezdice sa 1.016 smještajnih jedinica), hotel “Aleksandar” u Budvi (četiri zvjezdice, 187 smještajnih jedinica), hotel “Castellastva Petrovac” (četiri zvjezdice, 185 smještajnih jedinica) i hotel “Mogren” u Budvi (tri plus zvjezdice, 49 smještajnih jedinica).

Iz kompanije je prije pet godine izuzet grad hotel “Sveti Stefan”, koji je povjeren na upravljanje drugoj vladinoj firmi “Sveti Stefan hoteli”.

Dogradnja jedne etaže odobrena 2019. godine

O rekonstrukciji hotela “Mogren” razmišlja se već pet godina. Krajem septembra 2019. tadašnja glavna budvanska arhitektica Ana Samardžić dala je saglasnost državnoj kompaniji da rekonstruiše i dogradi hotel “Mogren”, kako bi dobio petu zvjezdicu.

Idejnim rješenjem, koje je dobilo zeleno svjetlo za “Mogren”, koji je naspram Staroga grada sa kojim čini jedinstvenu cjelinu, praktično bi zadržao prepoznatljivi izgled, predviđena je nadogradnja smo jedne etaža, iako je planskim dokumentom na toj lokaciji moguće da se nadograde tri sprata.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.