Do Kvonovi branioci: Odluka je nezakonita kao i prethodne dvije koje je ukinuo Apelacioni sud!

0

Odluka Višeg suda u Podgorici da se uhapšeni južnokorejski državljanin Hjeong Do Kvon izruči Sjedinjenim Američkim Državama je nezakonita, poručili su Do Kvonovi branioci, advokati Goran Rodić i Marija Radulović.

Prema njihovom mišljenju, i ova odluka je nezakonita kao i prethodne dvije koje je oborio Apelacioni sud.

– Primili smo odluku Višeg suda u Podgorici o izručenju našeg klijenta Sjedinjenim Američkim Državama. Odluka je nezakonita, kao i prethodne dvije koje je ukinuo Apelacioni sud Crne Gore. Nije nam poznato da bilo gdje u svijetu ministar pravde može podučavati sud kako se primjenjuje Zakon i kakvu odluku treba da donese, kao što je to slučaj kod nas u Crnoj Gori – naveli su branioci.

Dodaju da prilikom donošenja ovakve odluke, sud nije provjeravao tačnost činjenica koje mu je dostavio ministar pravde, iako u spisima predmeta ima dokaze da se radi o lažnim podacima.

– O tome ćemo se detaljno izjasniti u žalbi na odluku o izručenju. Ubijeđeni smo da ovakva nezakonita odluka ne može opstati pred Apelacionim sudom, kao ni prethodne dvije nezakonite odluke – zaključili su Rodić i Radulović.

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.