DNP: Presudom Karadžiću hoće da presude srpskom narodu

1

Povodom danas donesene presude u Hagu, po kojoj je Radovan Karadžić, lider bosanskih Srba, rođen u Petnjici kod Šavnika u Crnoj Gori, osuđen na doživotnu robiju, DNP Crne Gore ističe da takva sramna presuda predstavlja flagrantan pokušaj presude Republici Srpskoj, ali i čitavom srpskom narodu, koji se na Balkanu i šire nastoji predstaviti genocidnim.

DNP zato postavlja pitanje cjelokupnoj javnosti da li je potrebno podsjećati na strašne činjenice da je u Jasenovcu ubijeno oko sedamsto hiljada Srba, da je iz Hrvatske protjerano nekoliko stotina hiljada Srba, a s Kosova i Metohije protjerano preko dvjesta pedeset hiljada Srba sa svojih ognjišta. Pritom se danas liderima srpskog naroda u Crnoj Gori sudi za navodni terorizam, sve pod plaštom navodne zaštite univerzalnih ljudskih vrijednosti od srpskog naroda.

„Namjera da se srpski narod okrivi za ratove u bivšoj Jugoslaviji i samom presudom Radovanu Karadžiću, rođenom u Crnoj Gori, u šavničkoj Petnjici, i više je nego očigledna i tendenciozna, ali i neodrživa. Ovo tim prije što odgovornost, za sve što se dešavalo za vrijeme građanskog rata u Jugoslaviji, snose i Alija Izetbegović i Franjo Tuđman.

Pritom svaki pokušaj zamjena teza, pa i kroz ovu presudu Radovanu Karadžiću iz Petnjice kod Šavnika u Crnoj Gori, ne samo da ne može doprinijeti pomirenju, već, nasuprot, može doprinijeti destabilizaciji ionako krhkih političkih prilika na prostoru zapadnog Balkana.

Ako neko želi graditi pomirenje između naroda nekadašnje SFRJ, ne može ga graditi na isključivom zločinu srpskog naroda i istovremeno isključivoj žrtvi ostalih naroda. A srpski i crnogorski narod kroz svoju svijetlu istoriju nikad nije bio genocidan, već se isključivo borio za svoju slobodu, i slobodu drugih, i u toj borbi redovno i oduvijek bio najveća žrtva“, zaključili su.

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    I crna Gora je iznjedrila heroja jer je u Zabljaku rodjen heroj Karadžić. Zločinački sud u Hagu je oslobodio zločince Haradinaja i slične !Zrtvovao je svoj život ovaj Crnogorac ali je stvorio još jednu Srpsku državu!!!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.