Dno dna: Spartak razmontirao Partizan!

0

PARTIZAN – SPARTAK ŽDREPČEVA KRV 1:3 (1:1)

(Rikardo 9 pen – Denković 18, Đenić 50, Obradović 90+3)

Ne ide protiv bunkera – ne ide ni protiv ekipa koje se otvore. Žalili su se Partizanovi fudbaleri da im ne odgovara kad se gost u Humskoj 1 zatvori, ukopa pred kaznenim prostorom, da teško stvaraju šanse u pozicionoj igri, prizivali rivala koji želi njeguje fudbal naprijed, a kad im je takav došao u goste pružili su jednu od najlslabijih partija u sezoni za zaborav.

Za razliku od većine superligaša, Spartak je stigao u Beograd s namjerom da se nadmeće i tu želju potkrijepio toliko ofanzivnim stilom da je, u napadačkom smislu, uradio više i od Bešiktaša i Crvene zvezde jesenas, a daleko nadmašio Radnički koji je prije desetak dana naneo crno-belima, do danas, jedini poraz pred svojim navijačima – 1:3.

Poraz koji ima obrise istorijskog, jer je treći uzastopni u prvenstvu (Nišlije 0:1, Voždovac 0:1, Subotičani 1:3), što se prethodni put desilo u maju 2007. kad je na klupi sedeo Miroslav Đukić. Skoro 12 godina kasnije šamar za šamarom kao najbolja ilustracija u kakvoj je dubiozi klub i da su promjene potebne na svim nivoima. Ne samo u sportskom sektoru.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.