Đurović: Rekonstrukcija Vlade pitanje dana, posebno poslije učinka parlamenta na evropskom putu Crne Gore

0

Poslanik Nove srpske demokratije (NSD) Dejan Đurović izjavio je da će do rekonstrukcije Vlade doći vrlo brzo i da se radi o danima, jer nema potrebe za odugovlačenjem, naročito poslije ogromnog učinka parlamenta na evropskom putu Crne Gore.

Đurović je za „Dan“ istakao da se ne radi o nestrpljenju koalicije Za budućnost Crne Gore i NSD kojoj pripada za ulazak u Vladu, već o objektivnim okolnostima koje su nastale nakon izvanrednih rezultata Skupštine Crne Gore, a samim tim i Vlade.

– Poznato je da rezultati Skupštine, parlamentarne većine, pod dirigentskom palicom Andrije Mandića su nemjerljivi i veći su od rezultata nekoliko saziva unazad. Naši evropski partneri su pokazali pozitivno iznenađenje i oduševljenje rezultatima Skupštine. Možda je najbolji primjer reagovanje Olivera Varheljija, ali i drugih. Rezultat toga je i dobijanje pozitivnog IBAR-a, što nas dovodi ne samo na kucanje pred vratima EU, nego su nam ta vrata odškrinuta. Ovakav trend uspjeha rada parlamenta i same Vlade u budućnosti zahtjeva mnogo brže predlaganje zakona i usvajanje u parlamentu oko zatvaranje poglavlja i očekivani ulazak u Evropsku porodicu 2028, a ako ovako nastavimo i prije – rekao je Đurović.

Istakao je da će NSD i njeni koalicioni partneri iz DNP-a dati najbolje kadrove, čije će reference i iskustvo donijeti Vladi potrebnu sigurnost i utegnuti Vladu u svakom smislu.

– Niko ne misli da Ministarstvo uređenja prostora, Ministarstvo prosvjete ili Ministarstvo turizma nijesu do sada dali rezultate, ali smo sigurniji da će to biti mnogo efikasnije nego do sada. To isto mislim i za kadrove DNP koji će pokrivati mjesto potpredsjednika Vlade i ministra saobraćaja – kazao je Đurović.

On se osvrnuo i na Bošnjačku stranku.

– Da li će biti i Bošnjačka stranka dio buduće Vlade zavisi od premijera Spajića i same BS. Naš stav je oličen u reakciji predsjednika parlamenta baš u trenutku kada su glasali za njegovu neuspješnu smjenu, kad je rekao da što se nas tiče vrata su im otvorena – zaključio je Đurović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.