Đurović: Drljević i većina članova Savjeta ignorisali upozorenja za izbor Raonića

0

Predsjednik Savjeta RTCG-a Veselin Drljević, kao i većina članova Savjeta ignorisali su naša, kao i upozorenja drugih institucija kada su nezakonito izabrali Borisa Raonića za generalnog direktora Javnog servisa, saopštio je direktor Media centra Goran Đurović.

Prema Đurovićevim riječima, to je urađeno uz veliki konflikt interesa skoro polovine članova Savjeta.

„Pozivamo članove Savjeta RTCG da nakon pravosnažne presude Višeg suda, u slučaju nezakonitog izbora Borisa Raonića na funkciju generalnog direktora, momentalno sprovedu presudu raskidajući ugovor. Zatim i da pokrenu postupak povraćaja svih nezakonito isplaćenih plata generalnom direktoru“, izjavio je Đurović.

Raoniću je, kako kažu iz Media centra, nezakonito isplaćeno oko 75.000 evra.

„Media centar je u više navrata ukazivao članovima Savjeta RTCG da Boris Raonić ne ispunjava uslove za generalnog direktora RTCG, jer nije imao potreban broj godina radnog iskustva sa završenim fakultetom (zakonom propisano 5 godina, a Raonić imao 3) i jer je u trenutku imenovanja bio javni funkcioner (član Savjeta Agencije za elektronske medije), što je Zakonom o RTCG striktno zabranjeno“, rekao je Đurović.

Prema njegovim riječima, aktuelni Savjet RTCG je proizvod političkih dogovora poslije prethodnih parlamentarnih izbora.

„Ista politička podrška koja je Raoniću omogućila da bude nezakonito imenovan na poziciju generalnog direktora jw već skoro dvije godine sprečavala Upravu za inspekcijske poslove da konstatuje nezakonito imenovanje Raonića, a onda i nezakonito imenovanje direktorice TVCG Marije Tomašević“, kazao je Đurović.

Dodao je da ukoliko članovi Savjeta RTCG, koji su svjesno glasali za izbor Raonića, imaju makar malo integriteta treba da podnesu ostavke već sjutra.

„Savjet RTCG treba da imenuje odmah vršioca dužnosti generalnog direktora iz reda zaposlenih, kako bi se funkcionisanje RTCG odvijalo nesmetano“, rekao je Đurović.

On je kazao kako očekuje da će nova Vlada nakon predstojećih izbora prihvatiti predloge nevladinih organizacija.

„Očekujemi da će uputiti Skupštini na usvajanje novi Zakon o RTCG, kako bi se neprimjereni uticaj političkih partija konačno eliminisao. Nakon usvajanja novog Zakona, potrebno je sprovesti izbor novog Savjeta i generalnog direktora RTCG“, zaključio je Đurović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.