Đurović: Dižem glas za odbranu dostojanstva svih žena u Crnoj Gori

3

Piše: Danijela Đurović, poslanica i potpredsjednica SNP CG

Najoštrije osuđujem neprimjerene karikature koje imaju za cilj napad na ženu i njenu diskreditaciju.

 

Jučerašnji napad na koleginicu poslanicu Sanju Damjanović pokazatelj je sramnog stanja u kojem se naše društvo nalazi, pada morala i duboke društvene krize.

 

Svaki seksistički i mizogini akt će uvijek naići na osudu Socijalističke narodne partije Crne Gore. Naša partija se oduvijek borila za zaštitu dostojanstva i integriteta svakog građanina i građanke Crne Gore i tako će biti i ubuduće, bez obzira o kome se radilo.

 

Posebno zabrinjava što su ovakvi ispadi sve učestaliji, a nažalost, nedovoljno osuđeni od javnosti. Podsjećanja radi, nedavno je kroz istu situaciju prošla i ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

 

Kao poslanica i članica Odbora za rodnu ravnopravnost dižem glas za odbranu dostojanstva svih žena u Crnoj Gori. Naša država mora stati iza svakog svog građanina i građanke i pokazati da je jača od primitivizma kojem ovih dana svjedočimo.

3 Comments
 1. Ivi komentariše

  Nijesmo vidjeli karikaturu, ali sexistički prema njoj teško, jer ne liči ni na šta. Da otkine kosu teško da biste pogodili je li muško ili žensko. Nijesmo vidjeli.

  3
  1
 2. Andrija2010 komentariše

  ona je travestit sto posto/……

  1
  2
 3. Q komentariše

  Ocito da ovi uvlakaci iz SNP-a ne razlikuju sto je zena a sto DPS-ovac.

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.