Đurišić: Druga familija prva pala u odbrani tekovina

0

piše: Koča Đurišić, funkcioner Nove srpske demokratije

Akcija ANB Crne Gore i Druge familije protiv Srbije, pod kodnim nazivom “Respirator” ugušena je žestokom akcijom srpskog javnog mnjenja i reagovanjem zvanične Srbije u interesu građana Crne Gore.

Tako su režimlije i njihovi agenti iz Druge familije potučeni do nogu jer se ispostavilo da o životima građana Crne Gore više vodi računa Srbija nego oni.

Osim tog poraza koji su doživjeli u prethodnoj nedelji, ovaj njihov brodolom poslužio je da se i (ne)talenat za pisanje kolumni Željka Ivanovića takođe otkrije do kraja. Vickasti Ivanović jutros nije izdao novu kolumnu, nego upravo dijagnozu stanja Druge familije kao ogranka ANB-a. A čitajući tekst vidimo da su oni u nok daunu.

Najviše što su mogli je da daju svoje novinare da budu svjedoci saradnici režima protiv žene Nebojše Medojevića. “Viteštvo” kakvo se od Ivanovića i Druge familije očekuje.

Jedino što još uvijek ne znamo je kako će se obaviti transport na sigurno Druge familije. Možda tome mogu poslužiti iskustva njihove rodne kuće, crnogorskog ANB-a, kada su ih za vrijeme bombardovanja 1999. godine prebacali u Hrvatsku, da im se životu što ne desi.

Ivanović pamti te događaje jer je u njima učestvovao, onako dugačak, presavijen u gepeku, poput vazdušne puške, u automobilu kojim je upravljao Duško Marković, dok je Miško Perović pored njega, znatno kraći, takođe u gepeku, stajao u komadu kao pirotski ćilim i tako su se truckali do “lijepe njihove”.

Odjednom su problem Vijesti predsjednik Srbije, ministri iz Srbije, spoljna politika Srbije i Andrija Mandić. Neko bi rekao da Vijesti izlaze, ne daj Bože u Srbiji. Možda je strah Ivanovića i Druge Familije prvi vratio u etar ideju ponovne integracije Crne Gore sa Srbijom. To nije patriotski sa njihove strane ali nije im zamjeriti.

Druga familija je konačno postala opet prva, tako što je prva pala u odbrani “tekovina” režima Mila Đukanovića. Takav je i red jer su krajem prošlog i početkom ovog vijeka prvi i krenuli u juriš za Milove interese stvaranja privatne države. Malo li je dva puta biti prvi.

S obzirom da Vijesti i još neki “opozicioni” mediji za svoje djelovanje protiv Srbije primaju pozamašne dotacije od Vlade Duška Markovića, moramo priznati da su taj novac, ne zaradili, nego je Ivanović jutrošnjom kolumnom aplicirao za dodatna sredstva.

To je grčevita borba jer poslednjih noći Ivanoviću se uveče pričinjava kako čuje meket jarca na svom balkonu, što ga podsjeća da bi moglo da se vrati vrijeme kada nije imao ovoliko bogatstvo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.