Đurišić (DF) : Onima koji žele da udare na našu zajedničku kuću šaljemo poruku 15. juna!

0

Mi iz DF-a najoštrije osuđujemo izjavu Žarka Koraća da Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori potpuno politički istupa i da odbacuje svoje vjernike koji nisu srpske nacionalnosti, ocijenio je Koča Đurišić, funkcioner DF-a.

“Tako nešto, naprosto, nije istina. Žarko Korać svojim izjavama pokazuje da ne zna kakvo je stanje među vjernim narodom u Crnoj Gori i da pod krovom Srpske pravoslavne crkve još uvijek u skladu obitava apsolutna većina građana Crne Gore. Nije SPC ta koja traži od svojih vjernika da se opredjele politički ili nacionalno na ovaj ili onaj način, već upravo DPS i druge režimske strukture vrše pritisak na svoje članove, simppatizere i birače da ne budu pod duhovnim okriljem SPC ili im propisuju kako moraju da se nacionalno izjasne.

Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori je jedna otvorena kuća za sve pravoslavne vjernike u našoj zemlji ma kojoj političkoj opciji pripadali i ma koje nacionalne pripadnosti bili. Najbolji dokaz za to jesu upravo dešavanja koja smo imali u maju a koja su vezana za proslavu velikog praznika pravoslavnog naroda u Crnoj Gori, Svetog Vasilija Ostroškog. Ogroman broj vjernika koji je pristupio svecu u Ostrogu i koji je izašao na tradicionalnu litiju u Nikšiću pokazuje da pravoslavna vjera i Srpska pravoslavna crkva prevazilaze dnevnopolitičke podjele i da pod tim krovom svi mi koji smo pravoslavci, ma kojoj političkoj opciji pripadali i ma koje nacionalnosti bili, možemo da stanemo”, kaže on.

To će biti još očiglednije 15. juna na Saboru uoči Trojčindana u Podgorici kada će svi moći da vide pravoslavni narod ujedinjen i spreman da brani crkvu u kojoj je kršten.

“Zanimljivo je da ovakve konstatacije protiv SPC a u korist antisrpskog i antipravoslavnog režima, iznose istrošeni političari koji su najviše štete nanijeli svojoj zemlji i vladama u kojima su pokrivali ministarske funkcije.
Mi znamo šta Žarku Koraću najviše smeta kada su u pitanju SPC i pravoslavni vjernici u Crnoj Gori. Smeta mu što smo protiv gej brakova i protiv toga da se tim ljudima dozvoli usvajanje i vaspitavanje djece. Zato ovaj gej lobista, u susret usvajanju novog “Zakona o slobodi vjeroispovjesti” kojim se pod zakonski okvir želi podvesti otimačina crkvene imovine, pravi ovakve konstrukcije, želeći da nanese štetu onoj organizaciji kojoj se po svim istraživanjima u poslednje 30. godina u Crnoj Gori najviše vjeruje.

Žarko Korać nastavlja niz obraćanja javnosti, koji ovih dana imamo u Crnoj Gori, od strane beogradskih najamnika u službi Mila Đukanovića i antipravoslavnog i antisrpskog režima u Podgorici, želeći da pokoleba srpski narod i ostale pravoslavne narode u Crnoj Gori. Takođe, ovakvim ogavnim izjavama šalje se poruka pravoslavnim hrišćanima iz DPS-a i drugih režimskih stranaka da će se pred njih staviti jasan izbor – ili SPC ili DPS tj. ili Sveti Vasilije Ostroški ili Milo Đukanović, da li Bog ili Komitet. Vjerujemo da će naša pravoslavna braća znati da odaberu i da ćemo se konačno sjediniti u Hristu za naše dobro a za propast naših neprijatelja i neprijatelja naše crkve. Zato ćemo svi da se nađemo 15. juna u Podogrici i da pošaljemo snažnu poruku onima koji žele da udare na našu zajedničku kuću”, rekao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.