Đurić: Volio bih da Albance vode razumniji ljudi, ovo nije 1999. godina

0

Ovo nije 1999. godina i očigledno je da kod albanskih predstavnika i dalje ne manjka nedgovornosti, kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

On je to kazao povodom izjave kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da pitanje korekcije granice Kosova odgovara samo ruskom predsjedniku, i da će se svako ko otvori pitanje granice smatrati neprijateljem albanskog naroda.

– Volio bih da Albance vode odgovorniji i razumniji ljudi, izgleda da nam nedgovornosti kod albanskih predstavnika ne manjka… Ovo nije 1999. godina i sve više ljudi u svijetu zna istinu, i o tome kakva je tvorevina takozvano Kosovo i kakvo je njihovo porijeklo bavljenja politikom – rekao je Đurić gostujući na TV Pink.

Ipak, kaže, “mi ne možemo da biramo ko predstavlja Albance, već treba da vodimo računa da naši interesi budu zaštićeni i da Srbija u ekonomskom i političkom smislu nastavlja da jača”. Đurić je rekao i da je prije samo nekoliko godina pitanje Kosova i Metohije za najveći dio međunarodne zajednice bilo trajno završeno.

– Zahvaljujući iscrpnoj borbi u političkom smislu koju je najenergičnije predvodio predsjednik Aleksandar Vucić i Vlada Srbije, danas je situacija drugačija i sada se u svijetu razgovara o tome na koji način da se riješi pitanje Kosova i Metohije, statusa i teritorije – rekao je Đurić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.