Đurić: Velika pobjeda Srba na Kosovu i Metohiji, nastavićemo da se borimo

0

Ovo je velika pobjeda Srba na KiM, nastavićemo da se borimo, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić povodom pobjede Srpske liste na izborima za gradonačelnike u četiri opštine na sjeveru Kosova.

Đurić je u obraćanju medijma rekao da su srpski kandidati u sve četiri opštine na sjeveru KiM ostvarili veliku pobjedu, ističući da je Srpska lista u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i u Zubinom potoku ostvarila pobjedu “i u apsolutnim brojevima i pojedinačno kao politička organzacija Srba na KiM”. On je istakao da je današnji reultat veći i bolji nego 2017. godine

– Ovo je propast i neuspjeh onih koji su pozivali na bojkot ovih izbora, nekih neodgovornih i političkih čnilaca u Srbiji i propast nastojanja Prištine da kandidujući Albance u sredinama gdje više od 90 odsto čine Srbi preuzmu kontrolu nad sjeverom – rekao je Đurić u obraćanju medijima.

Kako je rekao, rezultat na izborima je i veliki uspjeh u borbi za jedinstvo sa Republikom Srbjom i u borbi za jedinstvo same države Srbije:

“Naši ljudi, naši sunarodnici na KiM svojim glasovima sačuvali su svoja ognjšta, pokazali su odgovornosdt prema državi Srbiji, ljubav prema Srbiji i spremnost da i u nemogućim uslovima prepoznaju šta je odgovorna i ozbiljna poltika koju su danas podržali”.

On je istovremeno čestitao i svim “ljudima koji su samopregorno radili”, ističući da se danas potvrdila poslovica “Samo sloga Srbina spasava”:

“Nastavićemo da se borimo. Nema opuštanja, svaki dan je nova borba, a ova pobjeda je nova odgovornost da se radi ozbilnije i bolje”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.