Đurić: Tadić među poslednjima koji ima pravo da priča o Kosovu

0

Potpredsjednik SNS Marko Ðurić izjavio je danas da je Boris Tadić među poslednjima koji ima pravo da priča o Kosovu i Metohiji, jer upravo on i njegova bratija Đilas, Jeremić, Borko Stefanović ništa nisu učinili kako bi se spriječila samoproglašena nezavisnost Kosova 2008. godine.

– Tada je Tadić pobjegao u Rumuniju i osudio saopštenjima, a kasnije i dao konkretan doprinos, i diletantskim pitanjem pred Međunarodnim sudom pravde udario eksere na kovčeg te i takve nezavisnosti. Konačno, 2011. godine Tadić i njegova bratija postavljaju prelaze između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku – naveo je Ðurić u izjavi za javnost.

On kaže da srpski narod ne zaboravlja i da je Tadić izgubio Crnu Goru, kao i da je na Tadićev zahtjev odlučivanje o Kosovu i Metohiji izmješteno iz Ujedinjenih nacija na teren Evropske unije.

– Tadić je “čuven” i po tome da je, dok je rukovodio vojskom, rasformirana Treća armija, ukinut legendarni Prištinski korpus i smanjeni ljudski, tehnički i oružani kapaciteti naše vojske – naveo je Ðurić.

Rezultat Tadićeve vlast, napominje on, mjeri se u manje kvadratnih kilometara naše zemlje, razorenim fabrikama, hiljadama terorista koje su puštali na slobodu… ali i punijim džepovima Tadićevih stranačkih kolega i predstavnika te vlasti.

Zbog svega, ističe potpredsjednik SNS, Tadić nema moralno prvo da bilo kome deli lekcije o tome kako se na međunarodnoj sceni brane interesi Srbije, jer naša država nikada nije bila ponižavana, pobjeđivana i dijeljena kao u vrijeme njegove vlasti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.