Đurić: “Sit sam laži iz Prištine, pred Vučićem je težak posao”

0

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da će tehnički razgovori biti nastavljeni i pre narednog sastanka na kome će učestvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa predstavnicima Prištine, kao i da Vučića čeka veoma težak posao.

– Nema sumnje da će i predsednik Vučić, koji ovde uvek zaista najintenzivnije moguće i ulažući sebe maksimalno štitio državne intrese, imati težak zadatak i težak posao. To sam video i danas – rekao je Ðurić odgovarajući na pitanje novinara o rezultatima sastanka i da li će oni biti nastavljeni na višem nivou i dodao da pristup druge strane nije bio konstruktivan.

Kaže, da ne želi da izgovara teške reči kako ne bi otežao dodatno inače tešku situaciju, zbog čega se suzdržava, ali i da je sit laži iz Prištine.

– Laži kako se na našim rundama i sastancima razgovara o priznavanju Kosova i kako na KiM nema uzurpiranih kuća i stanova, i nema problema zbog kojih se naši ljudi ne vraćaju na KiM. Potrebna nam je konstruktivna atmosfera i pristup, a ne politički govori koji ne vode konkretnom rešenju – naveo je Ðurić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.