Đurić: Režim u Podgorici proganja sve neistomišljenike

0

Potpredsjednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić izrazio je zaprepašćenje zbog činjenice da Vlada Crne Gore u svom sastavu ima Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, imajući u vidu, kako kaže, aktuelni ekonomski i politički položaj srpkog i raznih drugih naroda, pojedinaca, profesija i društvenih grupa u toj državi.

– Ohrabren sam saznanjem da ovakvo Ministarstvo u nama prijateljskoj državi postoji, bez obzira na činjenicu što je svoje postojanje umjesto zaštitom ljudskih prava građana Crne Gore obnarodovalo napadom na predsjednika Republike Srbije. Nema veze, naši smo – naveo je Ðurić u saopštenju.

On je izrazio uvjerenje da će “početna nesnalaženja” u radu tog ministarstva i izboru tema ubrzo biti prevaziđena.

– Kada se to bude desilo, uvjeren sam da će se Državno Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najnaprednije demokratije, ne samo na zapadnom Balkanu, nego i na čitavom jugoistoku Evrope, bez odlaganja pozabaviti i “sitnim” problemima, kao što su hapšenja političkih disidenata i njihovih porodica, hapšenje novinara, otimanje privatne svojine crkve koja je starija i od moderne države Srbije, i od moderne države Crne Gore, kojoj čak ni u vrijeme fašističkih integracija za vrijeme drugog svjetskog rata nije otimana imovina – naveo je Ðurić.

Prema njegovim riječima, možda će tada biti prilike da se ova institucija “nesumnjivog međunarodnog prestiža” pozabavi i problemom zabrana vokalno-instrumentalnih predstava, crteža na tarabama i igralištima, repovanja, pjevanja i drugačijeg razmišljanja uopšte.

– Do tada, predlažem uvaženim kolegama iz Državnog Ministarstva za ljudska i manjinska prava nezavisne, suverene i samostalne države Crne Gore, da predmet vezan za navodnu velikosrpsku agresiju proslede kolegama iz Ministarstva zdravlja, sektor za mentalnu higijenu – zaključio je Ðurić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.