Đurić: Priština je zabila poslednji klin u mrtvački sanduk ideje o dijalogu

0

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić ocijenio je danas da je Priština odlukom da srpskim zvaničnicima zabrani posjetu AP KiM -lupila šamar- međunarodnoj zajednici i Evropi i da će to biti povod za još jaču i snažniju diplomatsku aktivnost Beograda.

Ðurić je podsjetio da je Beograd već zaustavio članstvo Prištine u devet međunarodnih organizacija, te da je 13 zemalja povuklo priznanje nezavisnosti takozvanog Kosova.

– Odluka Prištine je poslednji klin u mrtvački sanduk ideje o dijalogu, stravičan šamar međunarodnoj zajednici, udar na temelj slobode kretanja i sve evropske principe – rekao je Ðurić tokom obilaska muzeja Grada Beograda i izložbe posvećene odbrani Srbije tokom NATO agresije.

Ðurić je rekao da je odluka Prištine -sa one strane razuma- i da je direktna posledica višemjesečnog ćutanja međunarodne zajednice na uvođenje taksi na srpsku robu.

On je upitao kakva ludost još treba da se desi, -da li Balkan treba da počne da gori u plamenu-, kako bi neko zaustavio ljude koji krše sporazume sa potpisom EU.

Podsjetio je i da je sporazum o slobodi kretanja potpisan 2011. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.