Đurić: Priština dodatno pritiska Srbe, nestašica namirnica na sjeveru Kosova

0

Direktor Kancelarije za Kosovo Marko Ðurić izrazio je zabrinutost zbog, kako je ocijenio, dodatnih pritisaka Prištine na Srbe na sjeveru KiM i naveo da su Albanci poslednjih dana presjekli kanale snabdijevanja osnovnim životnim namirnicama iz centralne Srbije.

Ðurić je gostujući na TV Pink rekao da su počele da se javljaju nestašice namirnica u opštinama na sjeveru KiM i istakao da će Srbija naći načina da dostavi robu svom narodu u južnoj pokrajini.

Naglasio je da Priština svoje djelovanje zasniva na parafiranom sporazumu od 23. februara 2012. koji je, podsjetio je, parafirao Borko Stefanović, a prema kome je granična policija Kosova uspostavljena na prelazima Jarinje i Brnjak.

”Ta granična policija sada otima kamione i kombije sa robom, a u Kosovskoj Mitrovici nestaje roba. Mi ćemo nalaziti načine da doturimo sve što je potrebno našem narodu na KiM, Srbi ne treba da brinu”, poručio je Ðurić.

Dodao je da se u okviru plana predsjednika Srbije realizuje 140 projekata pomoći Srbima na KiM, kao i da je završen jedan od strateških projekata – regionalni vodovod za sjever KiM koji će biti pušten na Vidovdan 28.juna.

Ðurić je najavio i da će 12. jula ove godine biti biti otvoren novi objekti u Rajskoj banji u Banjskoj i da će to liječilište, osim otvorenih, imati i zatvorene bazene.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.