Đurić: Priština da odgovori zašto opstruira istragu ubistva Olivera Ivanovića

0

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da bi predstavnici Prištine trebalo da konačno odgovore zašto sistematski opstruiraju istragu ubistva Olivera Ivanovića, umjesto što stalno nastoje da njegovu smrt iskoriste za napade na Beograd i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Dokazani rasista Enver Hodžaj dio je ukupne histerične reakcije na logično postavljena pitanja Beograda, iza kojih stoji samo iskrena želja i namera da se rasvijetli jedan gnusan zločin i pravdi privedu njegovi počinioci i naručioci – saopštio je Ðurić reagujući na optužbe zamjenika kosovskog premijera.

On je ocijenio i da je stalno nastojanje da se smrt Olivera Ivanovića iskoristi za salve napada na Beograd i predsjednika Vučića možda dio odgovora na pitanja Beograda o motivima ubistva i razlozima za skrivanje dokaza i ometanje istrage.

– Umjesto što vrineme i snagu troše nadmećući se u uvredama na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i pokušavajući da srbofobijom impresioniraju svoje javno mnjenje, predstavnici Prištine bi trebalo da konačno odgovore zašto sistematski opstruiraju istragu ubistva Olivera Ivanovića – istakao je Ðurić.

On smatra i da će histerija i nervoza Prištine, ali i drugih učesnika sinhronizovnog horskog napada na predsednika Vučića, biti dragocen materijal u nekom budućem sudskom procesu protiv ubica i njihovih nalogodavaca.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.