Đurić povodom godišnjice pogroma na Kosovu : “Ideologija uništavanja svega srpskog i dalje moćna”

0

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić ocijenio je povodom 17. godišnjice pogroma Srba na Kosovu i Metojihi, da je ideologija u čijoj je osnovi potreba za sistematskim uništavanjem svega srpskog na teritoriji Pokrajine, koja je svoj tragični vrhunac dostigla 17. marta 2004. godine, i dalje moćna.

Đurić, koji je prije stupanja na dužnost ambasadora bio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko, istakao je u objavi na Tviteru da se od 2004. godine srpski narod svake godine na ovaj dan sjeća i tuguje za desetinama ubijenih, stotinama ranjenih i više od 4.000 građana prognanih iz svojih domova.

Đurić je da je kazao da je tog dana uništeno i ozbiljno oštećeno više od 900 civilnih i crkvenih dobara, uključujuči 35 pravoslavnih crkava i manastira, brojne srednjovjekovne spomenike, vjerske i kulturne predmete, od kojih su neki čak i na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine.

Nažalost, ideologija u osnovi potrebe za sistematskim uništavanjem svega srpskog na teritoriji Kosova i Metohije, koja je svoj tragični vrhunac dostigla 17. marta 2004. godine, i dalje je moćna. Stoga je na svima nama da ne dozvolimo da se ikada više dogodi bilo kakav egzodus ili pogrom, poručio je Đurić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.