Đurić poručio Konakoviću: Srpska trobojka će se ponosno i slobodno vijoriti: Zašto niste kaznili napadače na Vučića u Potočarima?

0

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić reagovao je na sramnu izjavu šefa diplomatije BiH Elmedina Konakovića koja predstavlja izrugivanje nacionalnim osjećanjima brojnih građana Srbije.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

– Sa nelagodom sam primio javno izrugivanje i poigravanje nacionalnim osjećanjima brojnih građana Srbije od strane ministra inostranih poslova BiH Konakovića.

Srbija će se uvijek, kao i do sada, pokloniti svim žrtvama, bez obzira na nacionalnost ili etničku pripadnost, iako to najčešće, nažalost, nije obrnut slučaj u pojedinim nama susjednim državama.

Kolega Konaković se, izgleda, pravi da je zaboravio da je upravo predsjednik Aleksandar Vučić, otišao u Potočare da položi cvijet i pokloni se žrtvama. Otišao je da oda poštu žrtvama i njihovim porodicama, a onda se dogodilo to da je brutalno bio napadnut, i to baš od onih koji se danas „zalažu“ za lažni mir i lažnu saradnju.

Kolega Konaković je zaboravio da niko od tih napadača ili podstrekača napada na predsjednika Vučića do danas nije procesuiran ili kažnjen od strane nadležnih organa BiH.

Srbija je zemlja koja je jednako za zločine sudila svima koji su počinili monstruozna djela tokom ratova. Koja je to zemlja u susjedstvu na takav način i u takvom proporcionalnom postotku privela pravdi svoje građane, koji su počinili zlocine?

Da li to znači da srpskih žrtava nije bilo, da srpska majka nije plakala nad desetinama hiljada pobijenih sinova?

Da li je to pravda i pomirenje o kojem priča ministar Konaković?

Zbog čega ministar Konaković i njegovi šefovi insistiraju stalnom otvaranju starih rana i tema iz prošlosti?

Usvojena Rezolucija nedvosmisleno je unijela, ne samo nove podjele na Balkanu, već i u samim UN.

Konaković i njegovi šefovi još jednom su pokazali da im političke ambicije stoje nad suštinom, a suština jesu i moraju biti mir i stabilnost na Balkanu.

Politika koju vodi predsjednik Vučić je upravo politika pomirenja, stabilnosti i pogleda u budućnost. Ali, to ne znači odricanje od sopstvenog identiteta i sopstvenih principa. Uvijek smo spremni da razgovaramo o svemu, nikada nećemo tražiti tuđe, ali uvijek ćemo odlučno braniti svoje.

Srbi su ponosni narod. Ponosni na svoju državu. Ponosni na svoju zastavu. Ne ugrožavajući druge. Nije pristojno ni na posredan način ponos tu zastavu izvrgivati ruglu. Srpska zastava je, gospodine Konakoviću, zastava hrabrih. O tome biste nešto mogli da naučite.

Srpska trobojka će se ponosno i slobodno vijoriti na svakoj kući koja želi da je istakne.

Živjela Srbija! – poručio je Đurić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.