Đurić: Pojačaćemo pomoć Srbima na KiM

0

Direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić izjavio je da je na KIM došao sa jasnom porukom Vlade Srbije da će podrška biti još jača.

Đurić je u intervjuu za televiziju MOST rekao da napori Vlade Srbije na KiM, ne da neće biti zaustavljeni, već će biti još pojačani.

„I kako danas Srbiji ide nešto bolje nego što je išlo u prethodnom periodu u ekonomskom pogledu i na međunarodnom planu, tako vremenom raste i naš kapacitet da se borimo ovde na KiM za naš položaj i nije slučajno što vidite veliku nervozu na drugoj strani, što vidite neku želju da je potrebno da se na brzinu neke stvari urade, ali na način na koji su oni osmislili da bude urađeno“, rekao je Đurić.

Kako je naveo, Beograd želi da nastavi „postojano da radi na pronalaženju rešenja“ za srpsko-albanske odnose, što je očigledno da je opšti interes.

„Tu nema nikakve dileme oko toga, ali isto tako danas imamo dovoljno snage, na žalost možda neki pre nas nisu imali, dakle da jasno i glasno i nedvosmisleno kažemo šta je srpski interes i šta želimo da dozvolimo“, rekao je Đurić.

Ocijenio je da Srbi na KiM kad je riječ o podršci ne gledaju ni na Zapad, ni na Istok ni na Sjever ni na Jug, nego gledaju ka svojoj državi Srbiji.

„Gledaju ka Beogradu, ka svojim sunarodnicima, jer mi dobro znamo da naša egzistencija, naše plate, penzije, usluge naših ustanova, kakve god da su, zavise od te podrške i zato nam je jako važno što smo mogli da čujemo poruku Aleksandra Vučića“, rekao je Đurić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.