Đurić o skupu u Berlinu: Jezive poruke iz Prištine i Tirane

0

Zahvalan sam organizatorima samita u Berlinu, kancelarki Angeli Merkel i predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu, jer su na vrlo ozbiljan način pripremili taj skup i dali priliku Aleksandru Vučiću da iznese poziciju Srbje, kaže direktor Kancelarije za KiM i potpredsjednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić.

On je ocijenio da je nažalost bilo malo pozitivnih poruka na samitu, već naprotiv, pošto su poruke iz Prištine i Tirane bile “praktično jezive”, potpuno protiv dijaloga i ciljeva, kao što su normalizacija odnosa i drugi ciljevi.

– Mnogo je jasnije nakon samita u Berlinu kakve su prave namjera pojedinih lidera u regionu i prave namjere pojedinih država – naveo je Đurić.

Međutim, on je rekao i da nije sve bilo tako crno, i naveo da je držanje Slovenije i Hrvatske bilo korektno, kao i Crne Gore.

– Mi se ni sa kim nismo svađali, ali naša delegacija je svakome pružila jasne i direktne odgovore na pokušaje da se nedavna istorija prikaže u lažnom svijetlu i da se Srbija prikaže kao krivac za takse i druge stvari u regionu, rekao je Đurić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.