Đurić o farsi sa Haradinajevim saslušanjem: Zločinci OVK će kad tad odgovarati

0

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocijenio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj saslušavan u Hagu samo da bi se navodno pokazalo da se u Specijalnom sudu za OVK vode neki postupci.

On je rekao da Srbi nemaju čemu da se vesele kada je riječ o slučaju odlaska Haradinaja u Hag, s obzirom na to da se on vratio za manje od nedelju dana.

– Sjećate se da smo prije nekoliko dana govorili o krokodilskim suzama Haradinaja. Nije prošlo ni nedelju dana od odlaska u Hag, a kao i prethodna dva-tri puta se stvar proigrala da bi se tobože pokazalo da ima nekih postupaka. To je sud lažne republike Kosovo koji je samo geografski izmješten u Holandiju, kaže Đurić.

Ukazujući da ratni zločin ne zastarijeva, on je istakao da će teroristi OVK kad-tad odgovarati – za godinu, dvije, pet ili deset.

Đurić je naveo da se Haradinaj i ostali teroristi nalaze na međunarodnim potjernicama zahvaljujući državi Srbiji, iako u Srbiji postoje ljudi koji su, kako je rekao, drveni advokati Ramuša Haradinaja.

Kada je riječ o nastavku dijaloga Beorada i Prištine, Đurić je rekao da će se sa Albancima razgovarati kad ukinu takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije.

– Više od tri četvrtine država EU je priznalo jednostranu nezavisnost. Čak i njeni predstavnici govore da se ukinu takse. Mislim da se odgovorno držanje Beograda veoma vidi, istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.