Đurić: Ne zanimaju nas dvorske spletke i marifetluci Prištine

0

Umjesto što se u Prištini bave hajkom na fotelje trebalo bi da se makar malo pozabave virusom korona, prije nego što nam ugroze ljudske živote, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, komentarišući novu političku krizu među albanskim partijama, gde je usred pandemije najavljeno obaranje vlade.

– Neumjesno je u ovakvim vremenima izazova, kojih nisu pošteđeni ni naši sunarodnici na Kosovu i Metohiji, trošiti energiju na prištinske igre prestola. Ne zanimaju nas njihove dvorske spletke i marifetluci – rekao je Ðurić za današnju “Politiku”.

On ukazuje na to da, čak i da su takse potpuno ukinute, to ne bi imali nikakvog faktičkog efekta zbog obustave protoka ljudi i robe između KiM i centralne Srbije.

Ističe da će Srbija nastaviti da odgovorno brine o zdravlju, bezbjednosti i snabdjevenosti svojih građana u južnoj pokrajini,

– Nijedan naš građanin na KiM neće biti ni gladan, ni žedan, niti lišen zdravstvene nege. Srbija će to umjeti da osigura. Nije važno kako – rekao je Ðurić.

Na KiM su zabilježena 33 slučaja korona virusa, ali nijedan na sjeveru pokrajine, ni u srpskim enklavama.

Zbog nestašice brašna i ostalih osnovnih životnih namirnica, Kancelarija za KiM pokrenula je akciju snabdijevanja uprkos barijerama koje su i zvanično na snazi, piše “Politika”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.