Đurić: Kurtijeve namjere su da se u regionu ponovo razbukti sukob, da bi tamošnji separatisti iskoristili situaciju za konsolidaciju svog projekta

0

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić poručio je danas da je autorski tekst u Njujork tajmsu jalov pokušaj premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija da demonizuje Srbiju i prikaže je kao faktor nestabilnosti na Zapadnom Balkanu.

„Agresivna retorika i neistine kojima je Kurti pokušao da, u retrogradnom i anahronom stilu, obmane međunarodnu javnost, govore o njegovoj konfliktnoj prirodi i nameri da se Zapadni Balkan po svaku cijenu destabilizuje. Njegov autorski tekst u Njujork tajmsu je jalov pokušaj da se, igranjem kartu starih predrasude, Srbija demonizuje, i prikaže kao faktor nestabilnosti na Zapadnom Balkanu“, naveo je Đurić na društvenoj mreži X.

Istina je, poručuje, suprotna – Srbija je stub regionalnog mira i stabilnosti, konstruktivan međunarodni faktor i kredibilan sagovornik, dok su politički lideri iz Prištine, predvođeni Aljbinom Kurtijem, sve suprotno od toga.

„Njihova kampanja obespravljivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, njihovo odbijanje do sprovedu obaveze preuzete u dosadašnjem toku dijaloga sa Beogradom, njihovo dobijanje da se uopšte susretnu sa našim pregovaračima signaliziraju da su stvarne namjere Prištine da se u regionu ponovo razbukti požar sukoba da bi tamošnji separatisti takvu situaciju iskoristili za konsolidaciju svog državotvornog projekta“, naglasio je Đurić, dodajući da će o svemu obavijestiti predstavnike više od 30 zemalja koji će se okupiti na predstojećem Samitu Nato u Vašingtonu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.