Đurić: Izbori za Srbe na KiM imaju referendumski karakter

0

Očekujem da će srpski narod u nedelju na izborima za gradonačelnike u četiri opštine na sjeveru pokrajine iskazati političko jedinstvo, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, ističući da ti izbori za Srbe na KiM imaju referendumski karakter.

Đurić je za “Politiku” rekao da su lokalni izbori u opštinama sa srpskom većinom na KiM uvijek specifični, jer ih raspisuje Priština, ali da na njima Srbi silom prilika moraju da učestvuju kako bi u sopstvenim rukama zadržali mogućnost da upravljaju svojim lokalnim sredinama.

“Od građana se, dakle, ne očekuje izjašnjavanje o komunalnim pitanjima ili temama od lokalnog značaja, već politička poruka koja uveliko nadilazi sam povod glasanja”, kaže Đurić.

On je naglasio da je veoma važno da Srbi u Zubinom Potoku, Leposaviću, Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici glasaju u što većem broju za kandidate Srpske liste, kako bi pokazali kolika je njihova snaga i odlučnost da se bore za svoja elementarna politička prava i koliki im je kapacitet da se odupru sve besprizornijim političkim diverzijama Prištine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.