Đurić i Petković sa predstavnicima Srba sa Kosova: Zajednički zadatak je da sačuvamo srpski narod na Kosovu i Metohiji (VIDEO)

0

Zajednički zadatak je da sačuvamo srpski narod na Kosovu i Metohiji, zaključeno je danas na sastanku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića i ministra spoljnih poslova Srbije Marka Đurića sa predstavnicima Srba sa Kosova.

Petković se danas, uoči sutrašnjeg Prvog svesrpskog sabora u Beogradu, sastao sa političkim i institucionalnim predstavnicima srpskog naroda sa Kosova, a sastanku je prisustvovao i šef srpske diplomatije Marko Đurić.

Petković i nekadašnji direktor Kancelarije za KiM Đurić su, kako je saopšteno, sa Srbima sa Kosova razgovarali prije svega o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu u svijetlu svakodnevnih, jednostranih i nasilnih poteza koje Aljbin Kurti sprovodi pred očima međunarodne zajednice.

Predstavnici srpskog naroda sa Kosova izvjestili su direktora Petkovića i ministra Djurića o svim izazovima i problemima sa kojima se suočava srpski narod, ali i nepokolebljivoj riješenosti Srba da ostanu i opstanu na svojim vjekovnim ognjištima.

„Snaga srpskog jedinstva oduvijek je bila i biće najsnažniji bedem i najglasniji odgovor svima onima koji misle da mogu da ugase iskru srpskog postojanja i srpsko ime i prezime na prostoru Kosova i Metohije, ali i svuda gde srpski narod živi. Naš najznačajniji zadatak danas jeste da sačuvamo srpski narod na Kosovu i Metohiji i u tome imamo snažnu podršku i zalaganje naše države Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića“, zajednički je zaključak nakon sastanka.

(Kosovo online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.