Đurđić: Zadovoljan sam ličnim učinkom, ostaje veliki žal što ne igramo za medalje

0

Vaterpolisti Crne Gore će protiv Mađarske u nedjelju od 13 sati igrati za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Što se tiče crnogorske reprezentacije, Mundijal vodenih sportova će sigurno biti zapamćen po totalnom sazrijevanju Bogdana Đurđića. Budvanin je igrao odlično cijelim tokom šampionata i bio prva napadačka opcija „ajkula”.

Mađarsku su svi vidjeli u završnici, u borbi za visok plasman. Nadali smo se i mi da možemo da se umiješamo, ali dogodila se Španija. Još mi je u glavi ona prečka u poslednjem napadu. Šta je tu je, slijedi posljednji meč. Ulog nije veliki, vidjelo se to i protiv Srbije. Praktično je to bio kao prijateljski duel”, rekao je Đurđić.

„Crveni” su u prvom kolu igrali sa Mađarskom. Tada su poraženi 8:12. Poslednji duel na prvenstvu je šansa za revanš jer su domaćini sigurno i psihički lošijem stanju.

Značila bi nam pobjeda, ali je teško reći kako će utakmica da se odvija. Naći ćemo motivaciju, kada se uskoči u bazen sve je drugačije i moramo da damo sve od sebe da pobjedom završimo prvenstvo”, kazao je Đurđić.

Budvanin ipak ne može da sakrije razočarenje što njegove dobre partije nisu nagrađene medaljom.

Dobar turnir za mene, zadovoljan sam svojom igrom. Nažalost, nije bilo dovoljno da se borimo za medalju”.

Ovaj mladi tim ipak ima potencijal da se u budućnosti umiješa u borbu za mjesto an pobjedničkom postolju.

Imali smo teških momenata, ali mislim da smo izvukli maksimum. NIsmo dozvolili nikom da nas iznenadi, iako su nas i Gruzija i Japan dobro namučili. Sa Špancima je bio meč kakav smo priželjkivali, na mali broj golova i imali smo svoje šanse. Nismo ih iskoristili, ali nema razloga da budemo nezadovoljni. Mnogo je mladih igrača, ja lično sa ovim momcima nisam igrao nikad i sve ovo je iskustvo. Svjetsko prvenstvo će nam pomoći, već za Evropsko prvenstvo u Splitu”.

Za nešto više u Budimpšeti, Crnoj Gori je bio potreban produktivniji napad.

Odbrana je odlična, uz veoma bitnu ulogu dvojice golmana, a moramo da radimo na uigravanju. Onda će i napad biti bolji – nekada fali malo sreće, nekada i uigranosti, a to sve može da se popravi uz još bolji rad”, rekao je na kraju Bogdan Đurđić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.