Đurđić: Ispromašivali smo se kao da smo protiv sebe imali Šefika iz najboljih dana

0

Vaterpolisti Crne Gore očekivano nakon dva kola grupe A Svjetskog prvenstva u Mađarskoj imaju polovičan učinak – poraz od Mađarske i pobjedu nad Gruzijom. Ipak, trijumf nad Gruzinima je izvojevan mnogo teže od očekivanog (10:9). Prva figura meča bio je četvorostruki strijelac Bogdan Đurđić. Budvanin je sa dva gola, uz pomoć Vasilija Radovića  odbio prvi nalet protivnika (4:4), a kasnije i kada je rival izjednačio na 8:8.

Naši promašaji su doveli do toga da ovo bude egal utakmica do kraja. Pokazali smo, pored svega, karakter. Pišu se tri boda i lakši protvnik u osmini finala. Idemo dalje. Nadam se da smo se ispromašivali za cijelo prvenstvo, jer je ovo bilo nečuveno. Kao da smo protiv sebe imali Šefika iz najboljih dana. Eto tako smo danas šutirali”, bio je u nevjerici Đurđić nakon meča.

Vaterpolista Crvene zvezde je pokazao da će biti pravi uzor mlađim kolegama, kao što su to njemu bili Draško Brguljan, Aleksandar Ivović i ostali.

Za najmlađe reprezentativce je možda i dobro što smo pobijedili jednu utakmicu koja je bila egal do samog kraja. Ovo je novo iskustvo za sve njih. Nadam se da ćemo biti sve bolji i bolji i da se protiv Brazila pobjednik neće odlučivati u poslednjim sekundama”, dodo je Đurđić.

Jedan od najiskusnijih u ovom timu Crne Gore je Uroš Čučković.

Znali smo da utakmica neće biti laka, iako smo bili favoriti na papiru. Gruzija ima kvalitetne i iskusne igrače sa kojima nije lako igrati. Pokazali su to na ovoj utakmici. Raduje me, pred nastavak turnira, što smo pokazali da možemo da pobijedimo i tijesnu utakmicu”, rekao je Čučković.

Crna Gora je favorit na papiru i protiv Brazila.

Nismo ekipa koja treba da posmatra utakmicu protiv bilo koga kao trening. Imamo puno mladih igrača, ali moraju da rade da bi u ovakvim utakmcima njihov talenat došao do izražaja. Moramo Brazil da gledamo kao Mađarsku ili danas Gruziju i da iskoristimo taj meč da se što bolje pripremimo za osminu finala”, zaključio je Čučković.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.