Đurđev: U Izraelu imamo pouzdanog saveznika, očekujem da će u bliskoj budućnosti revidirati svoj stav oko nezavisnosti Kosova

0

Odbijanje Izraela da glasa za usvajanje rezolucije o Srebrenici, uprkos velikom međunarodnom pritisku zbog vojnih operacija te zemlje u Gazi, još jedna je potvrda da u Izraelu imamo pouzdanog i čvrstog saveznika i to treba koristiti u buduće, izjavio je predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Prema njegovim riječima, ostaje žal što je zbog svojevrsnog nesporazuma Izrael priznao nezavisnost tzv. Kosova, ali je Đurđev izrazio uvjerenje da će u bliskoj budućnosti on revidirati svoj stav.

– Bošnjačka, ali i albanska intelektualna i politička elita, kao i značajan deo njihove javnosti, pokušavaju danas da Jevreje i Izrael žigošu kao genocidne, baš kao što to rade sa Srbima i Srbijom. Isto to tzv. Kosovo je davalo najviše boraca tzv. Islamske države po glavi stanovnika, a jedan od ciljeva te terorističke organizacije je bilo i totalno uništenje Izraela. Nasuprot tome, srpska javnost je i dalje veoma proizraelski nastrojena – napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige dodao je da je, za razliku od Izraela, Iran pokazao da nije prijateljska zemlja ni Srbiji ni Srbima u cjelini.

– Iran poštuje naš teritorijalni integritet, ali poštujemo i mi njihov i ne može sve počinjati i završavati se na tome. Mudžahedini iz te zemlje su ubijali naše sunarodnike u Bosni na najsurovije moguće načine, umjesto da se ogradi od njih, zvanični Teheran se njima ponosi. Ne može Iran biti dio slobodnog svijeta predvođenog Kinom i Rusijom, a da i dalje slijedi lijevo-liberalne globalističke izmišljotine poput tzv. genocida u Srebrenici – zaključio je Đurđev.

(Pink.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.