Đurđev: Srbija može biti mjesto potpisa sporazuma o okončanju rata u Ukrajini!

0

Ako Mađarska i Orban mogu da budu medijatori između kolektivnog Zapada i Rusije, onda Srbija i Vučić koji jedini nisu uveli sankcije Rusiji imaju puno pravo da ponude Beograd kao mjesto gdje bi zvanična Moskva i Vašington mogli da stave potpise na sporazum o okončanju rata, izjavio je predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je podsjetio da Srpska liga mjesecima unazad poziva na jačanje kvadrilaterale Rusije, Kine, Mađarske i Srbije i da je ista realna osnova za stvaranje održive alternative levo-liberalnim agenturama sa kolektivnog Zapada.

„Već sada dio savjetnika Donalda Trampa, vjerovatno budućeg predsjednika SAD, pokušava da ga uvuče u kolotečinu rata u Ukrajini i progura NATO agendu o ratu u Ukrajini bez vremenskih granica. Zato je važno da Srbija i Mađarska rade zajedno na pripremanju mirnog rešenja, jer bi to mogao biti veliki adut za Trampa u finišu izborne trke sa Bajdenom.

Predsjednik Srpske lige dodao je da je rusko-indijski samit koji se održava u Moskvi, a kome gotovo da nema riječi u medijima, predstavlja veliki signal u vezi toga koju stranu će odabrati ekonomski i vojno moćna Indija.

– Dok Zelenski moli indijskog predsjednika Modija da mu pomogne, isti taj Modi sam odlazi i pravi savjezništvo sa Putinom. Svijet se ubrzano i dramatično meijnja pred našim očima – zaključio je Đurđev

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.