Đurđev: Meni je draže kad Srbija gubi nego kad je Jugoslavija pobjeđivala

0

Aleksandar Đurđev, predsjednik Srpske lige, koji je ocjenjujući igru reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, rekao je da je najvažnije da imamo za koga da navijamo.

„Meni je draže kad Srbija gubi nego kada je Jugoslavija pobjeđivala. Ipak, mi smo obnovljena država, mlada. Ukoliko odmah započnemo sa ozdravljenjem srpskog fudbala, vrlo brzo ćemo postizati vrhunske rezultate. Imamo velike zvijezde, ali nam je potreban autoritet“, rekao je Aleksandar Đurđev.

Đurđev je takođe komentarisao to što je nezavisni kandidat za predsjednika SAD-a Robert Kenedi Džunior podijelio na svom profilu na društvenoj mreži snimak deijla intervjua Aleksandra Vučića, u kojem predsjednik Srbije komentariše ukrajinsku krizu. Kenedi Džunior je napisao uz snimak: „Predsjednik Srbije strahuje od rata sa Rusijom, zbog Ukrajine plaši se gubitka miliona života i želi da zna, gdje su odrasli u sobi, ja takođe želim to da znam“.

„To samo potvrđuje činjenicu da je Srbija u ovom trenutku suverena država, a predsjednik Republike Srbije gospodin Vučić je slobodouman državnik, koji ima hrabrosti da javno iznese svoje mišljenje. Verujem da većina predstavnika i predsjednika država dijeli njegove stavove. Istina se ne može sakriti, ali nije svako spreman da je izgovori s toliko hrabrosti i suverenosti“, kazao je Đurđev i dodao:

„Predsjednik je takođe za neke švajcarske medije dao intervju i interesantne prognoze. Ono što je u svemu tomu negativno, da je sve to zabrinjavajuće, da su njegove procene istinite, objektivne, realne, da će do sukoba u Ukrajini i da dođe do još veće eskalacije, koja je moguća da se proširi i na ostale države. I u ovom trenutku, osim Srbije i Mađarske, možda još po neke države, kao recimo što je nedavno ranjeni predsjednik Slovačke, imaju te pomirljive izjave, i izjave za obnovu mira i za generalnom evropskom stabilnošću. Ali sve druge države prate tu retoriku, uključivanje kolektivne hajke na Rusiju, i svrgavanje Putina sa čela Rusije. To je zaiste ne samo nerealno, nego je potpuno samoubilački proces, bez obzira ko to da započne ili ko će se tom ratu priključiti.“

„Tako da mislim da je neobhodno održati stabilnost koju Srbija ima, održati samostalnost koju Srbija ima, održati vojnu neutralnost koju Srbija u ovom trenutku ima. Ovaj citat predsedničkog kandidata Kenedija govori da je to i rejting neke države, ukoliko predstavnik države koga sa ogromnim brojem glasova podržavaju građani Srbije ima tu snagu, tu hrabrost da iznese ono što svi vide, ali ne smiju da kažu“, zaključio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.