Đurđev: Helez bi da bude poput turskih begova koji su tlačili srpsku raju, ali taj film neće gledati

0

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez, poznat po tome što se poput djeteta igra sa dronovima kupljenim na buvljaku, pucao je tokom građanskog rata na Srbe, za razliku od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je bio novinar i nije opalio ni jedan metak, izjavio je predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

„Sada bi htio da se igra crtanja novih mapa ovde na Balkanu, htio bi da uništi Republiku Srpsku, a predsednika Vučića brutalno i primitivno napada, jer odlično zna da je upravo on brana novom proterivanju Srba“, rekao je Đurđev.

Prema njegovim riječima, Zukan i njemu slični nisu u stanju da obezbjede dovoljno struje i hrane svom narodu, a kamoli da prave državu.

„Helez državu vjerovatno zamišnja na način da on i njegovi istomišljenici budu poput nekadašnjih turskih begova koji nisu radili ništa, već su tlačili srpsku raju. Taj film, međutim, neće gledati“, podvukao je Đurđev.

Predsjednik Srpske lige pozdravio je prisustvo kadeta Vojne akademije iz Srbije u Prijedoru.

„Oni su bili tamo, u centru Srba kozarskog kraja, da obilježe stradanje svojih predaka, pripadnika svog naroda, koji su ubijani samo zato što su Srbi. Niko im to pravo ne može uskratiti“, poručio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.