Đurđev: Bjelorusija bezrezervno podržava Srbiju, moramo ukinuti sve sankcije toj zemlji!

0

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko bio je jedini strani državnik koji je posjetio Srbiju tokom bombardovanja 1999. godine. Bjelorusija nije niti će ikada priznati nezavisnost tzv. Kosova, a prije nekoliko dana je svojim glasom protiv rezolucije o tzv. genocidu u Srebrenici još jednom jasno i nedvosmisleno pokazala da je na strani Srbije i Srba. Belorusija ne samo da nam je prijateljska, već je u pravom smislu bratska zemlja – izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je istakao da je bjeloruski odnos prema srpskim državnim i nacionalnim temama primer dosledne politike koja nikada ništa nije tražila zauzvrat.

– Moramo pod hitno revidirati stav o sankcijama koje je Srbija uvela Belorusiji. One nisu plod ni volje vlasti ni naših građana, već rezultat brutalnih ucjena i pritisaka od strane pojedinih zapadnih centara moći. Dugujemo to našoj beloruskoj braći – napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige je, međutim, uveren da je belorusko rukovodstvo u to vreme razumelo da je Srbija u teškoj situaciji i da je najvažnije da zvanični Beograd ne uvede sankcije Rusiji.

– Sada se mijenjaju geopolitičke okolnosti i dokazi vreme da se srpsko-beloruski odnosi podignu na najviši nivo. Predsjednik Vučić je jasno rekao da će glasanje o rezoluciji o Srebrenici jasno pokazati ko su nam prijatelji, a ko partneri. Bjelorusija je i više od prijatelja – zaključio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.