Đukanovićev dvostruki plan: Napadom na Crkvu, čisti DPS od trulih kadrova!

0

Napad na SPC i podizanjem tenzija, predsjednik DPS-a Milo Đukanović iskoristiće i za finalni obračn sa svojim neistomišljenicima u partiji, otkriva Borba.

Đukanović je, o čemu naš portal piše mjesecima, nezadovoljan, reakcijama pojedinih svojih partijskih drugova, u aferama koje već mjesecima drmaju u Crnu Goru.

Javna je tajna, da značajan broj funkcionera DPS-a, ne želi bilo kakvu konfrontaciju sa Crkvom, što i sam Đukanović zna.

“U toku je, već izvjesno vrijeme igra nerava iza kulisa unutar samog DPS-a. Đukanović svjesno pojačava retoriku, kako bi na čistac istjerao sve one unutar partije, koji ne misle kao on. Pošto je svojoj konkurenciji, koj nastupa dosta stidljivo, sasjekao krila na partijskim konferencijama, uoči Kongresa, Đukanović planira da ekipu neistomišljenika dotuče do kraja. Ćutanje onih unutar DPS-a, koji su protiv napada na Crkvu, znak je njihove slabosti i dominacije Đukanovića, kaže naš izvor iz vrha DPS-a.

Jasno je da otvaranje teme oko imovine Crkve, u predvečerje Kongresa i godinu dana pred izbore, Đukanović želi da iskoristi da počisti teren.

Ako uspije u svom naumu, vezano za Crkvu, da riješi taj po njega najveći problem, znači da je zaokružio vladavinu i da na njegovom političkom putu više nema prepreka.

“Crkva i Srbi su mu ostali jedini protivnici, koje za tri decenije nije jedino uspio da slomi. Na kvom izazovu, Đukanović završava svoju karijeru na bolan način ili izlazi kao totalni pobjednik. Jasno je da je sve karte bacio na definitivni obračun sa Crkvom i srpskim narodom u Crnoj Gori, računajući da će taj talas koji je pokrenuo potopiti i ostale njegove protivnike i unutar same partije, kaže naš sagovornik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.