Đukanović: Vučić je značajno gledaniji od Zelenskog koji je aktuelniji zbog situacije u kojoj se nalazi

0

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jedini koji je govorio upravo o osnovama na kojima su nastale Ujedinjene nacije.

Đukanović je rekao i da na oficijelnom Jutjub kanalu Ujedinjenih nacija postoji mogućnost da se vidi većina govora.

– Ja sam pogledao. Aleksandar Vučić je značajno gledaniji od Zelenskog, koji je aktuelniji zbog situacije u kojoj se nalazi – naveo je Đukanović za Pink.

Kako dodaje, zanimljivo je da od 547 komentara koliko ih je bilo kada je gledao, nije imao nijedan negativan komentar.

To je najbolji pokazatelj da je ljudima u svetu, pogotovo ljudima koji se bave naukom, međunarodnim pravom, da su željni poštovanja međunarodnih principa. Vučić je jedini koji je govorio upravo o osnovama na kojima su nastale Ujedinjene nacije – kazao je Đukanović i dodao:

Taj njegov govor je izazvao politički zemljotres na međunarodnom nivou, zato što je po prvi put posle toliko godina i decenija neko čuo šta je smisao postojanja Ujedinjenih nacija i međunarodnog javnog prava, da se ne lažemo, više ne postoji.

Đukanović kaže da je suština međunarodnog javnog prava da veliki ne mogu male da maltretiraju.

– Sve ono što su UN proklamovale ne poštuje se već 20, 30 godina. Vučić je pozvao da se to poštuje… Ovi iz EU su najveći licemeri… Oni cmizdre i kukaju nad teritorijalnim integritetom Ukrajine, a nas su tako pocepali – izjavio je Đukanović.

Kako kaže, cela poenta pritiska na našu zemlju da što pre priznamo nezavisnost Kosova je da izbiju određene argumente predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

– Vučić je doveo do usijanja čitavu međunarodnu javnost upravo time što ih je pozvao „Ljudi, vi ne poštujete te principe, vi ste licemeri“ – ocenio je Đukanović i istakao da je Evropska unija zapala pod licemerje.

Sankcije Rusiji

Đukanović je zamolio one u Srbiji koji se zalažu da se uvedu sankcije Rusiji da se ne greju preko zime.

– Neka imaju hladne radijatore i neka pokažu svoju solidarnost prema Rusiji – ironičan je bio Đukanović.

Kako kaže, evropski standard nije da nema energenata, grejanja i dodao da on nije spreman da žrtvuje svoju zemlju za takve standarde.

– Šta je to nama Rusija uradila pa da uvodimo sankcije – upitao je Đukanović i istakao da je sumanut zahtev da se Ruskoj Federaciji uvode sankcije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.