Đukanović: Uplatićemo u budžet 30 miliona da pomognemo sve građane!

17

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) smanjiće stavke na računima za struju i povećati popuste, dok će u državni budžetu po prvi put ove godine uplatiti 30 miliona eura, to je u intervjuu Vijestima kazao novi predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG) Milutin Đukanović.

On je istakao da je formirano 12 komisija koje provjeravaju različite segmente poslovanja i rada bivšeg rukovodstva u koje je uključen značajan broj stručnih i obrazovanih ljudi koji su van energetske kompanije.

“Ništa neće biti sakriveno od očiju javnosti, a da li će biti još krivičnih prijava to ćemo vrlo brzo saznati. Lično mislim da hoće, jer se već sada može zaključiti da je bivše poslovodstvo više vodilo računa o interesima DPS klike nego o interesima građana”, poruka je Đukanovića.

Državna energetska kompanija će, prema njegovoj najavi, pokrenuti novi investicioni ciklus, gdje neće biti dodatnog troška za građane i biće lokomotiva ekonomskog razvoja.

Na pitanje da li u skorije vrijeme može doći do snižavanja cijene električne energije za domaćinstva i privredu, on je rekao da će se kao predsjednik Odbora direktora EPCG zalagati da strateški cilj kompanije mora biti adekvatno praćenje socio-ekonomske situacije, prije svega građana.

“Tako da ćemo i u tom smjeru donositi odluke koje će pratiti realna cijena elektične energije kako za domaćinstva, tako i za privredu. Dakle, pokušaćemo da uspostavimo balans između tržišnih cijena na berzi i socio-ekonomske situacije vodeći računa o kategorijama osjetljivih potrošača. Podsjetiću da se samo prva stavka na računu (aktivna energija) odnosi na energiju, odnosno, na usluge EPCG i da ona participira oko 40 odsto u računu”, rekao je Đukanović.

Odbor direktora će, kako je kazao, predložiti da se preispita politika subvencija za električnu energiju za OIE, koje, kako je rekao, “predstavljaju otvorenu pljačku građana”.

“Ustavni sud je na potezu i konačno mora da se odredi da li su subvencije za privilegovane proizvođače u skladu sa Ustavom. Uz to, neophodno je preispitatiti politiku naknada ostalim operaterima, koje opterećuju račune za električnu energiju. U rješavanju ovih problema uključićemo Vladu i Skupštinu. Nastavićemo subvencije za socijalno ugrožene kategorije stanovnistva, ali i popust za redovnost plaćanja s tim što nam je plan da uključimo i ostale participante u računu da budu prisutni, jer je do sada samo EPCG finansirala popust i to je bio trošak kompanije u iznosu od oko tri miliona eura na godišnjem novou. Neophodno je da se CEDIS i CGES aktivno uključe u politiku čiji će konačni cilj biti smanjenje računa za električnu energiju”, rekao je Đukanović.

Izvor: Vijesti/TVCG

17 Comments
 1. Stremljenje komentariše

  Uplaćujes u Budžet ne zbog toga sto želiš, već ti je naredjeno kroz Budžet. Već na startu, umjesto profit da ulozis i nove projekte ti ćeš da baciš na potrošnju.

  7
  18
  1. darko komentariše

   Ovim ljudima je trebalo dati davno da vode državu.Plašili su nas godinama da oni ne umiju i da su protivnici država a upravo je bilo suprotno.Predhodna vlast je uništila mnoga preduzeća.Mićo je pravi reprezent politike dfa,veliki stručnjak,radan,čestit i pravedan.

   10
   1
 2. Ivi komentariše

  Penzioneri a ćete da skinete i ovima što ne rade. ZATO ĆEMO MI DA PLATIMO ZA NJIH LOPOVI. Kao što svake izbore naplaćuje te preko struje iz džepova gradjana, lopovčine.

  4
  9
  1. Prof. komentariše

   Ivi,ko su tebi- lopovcine?

 3. ceca komentariše

  Bravo,tako se to radi,da se pomognu najugroženije kategorije.Pročešljati sve papire i ako se nađu nepravilnosti,najodgovorniji da odgovaraju za pljačku naroda sve ove godine.

  13
  1
 4. Darko komentariše

  Najodvratniji lik DFa i covjek pizda ali evo uradi sto ovi fini nisu nikad !!! Za ovakve poteze cak i pizdi Podrska

  5
  12
  1. Mamba komentariše

   Ko zna koliko su pokrali miliona eura !

   1. isailo komentariše

    Pokrali su nas , ojadili , nismo ni svesni .., a oni išli po inostranstvu , i provodili se po noćnim klubovima , sve o našem trošku . Pouzdano znam !

 5. Nevena komentariše

  Bravo! Nema više krađe građana! Svaka čast, Đukanoviću!

  12
  2
 6. Marko komentariše

  Ovakvim ljudima i treba dati da upravljaju i da rade u korist građana!

  6
  1
 7. Mamba komentariše

  Svaka čast Direktore, tako se radi, a ne ko ovi lopovi ranije, tu je nestalo stotine miliona eura !

  3
  1
 8. Hristina komentariše

  Vrijeme je da krene na bolje!

  2
  1
 9. Borko komentariše

  Ako se rukovođenju ovakvim gigantom pristupi odgovorno i domaćnski, ovakve vijesti neće biti čudo i u budućnosti…

 10. vukmiljanic komentariše

  Znaci ipak je istina da nas sve pljackaju poslijednjih 30 godina, kada ovako brzo moze da se pronadje profit za drzavu Crnu Goru a ne samo za DPS

 11. isailo komentariše

  Provjerite gde su sve išli na ekskurzij širom Evrope , sve smo to mi plaćali , čak i sex po noćnim klubovima …Bagra !

 12. Tito komentariše

  Skini nam ti namete. “Gubitke na mrezi”.

 13. Gaga komentariše

  Za nas je struja preskupa narod jednostavno ne moze da placa nema..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.