Đukanović u Bijelom Polju: Da završimo što smo započeli

0

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Crne Gore (DPS) Milo Đukanović kazao je da će 15. aprila Bijelo Polje će biti mjesto sa kojeg će dobiti vrlo vjerodostojnu podršku da nastave putem evropske Crne Gore.
“Na vratima smo Evrope, vrijeme je da završimo neke poslove koje smo započeli prije 20 godina, doveli smo te snove na prag realnosti, ne smijemo razočarati naše građane. Evropska Unija nam pruža ruku povjerenja na tom putu, materijalnu i stručnu pomoć da obavimo neophodne reforme da bismo postali organski dio Evrope”, kazao je Đukanović, na koncenciji u Bijelom Polju.
On je dodao da je država na tom evorpskom putu posebno obavezna prema budućnosti mladih generacija i njihovom obrazovanju, kako bi bili konkurentni znanjem na tržištu Evrope i naglasio:
„Jednaku pažnju moramo pružiti prema generacijama iskusnijih ljudi, naših roditelja, koji su časno obavili svoju radnu obavezu u nekim ranijim godinama. Moramo biti odgovorni prema njima, između ostalog, zbog njihove spremnosti da prihvate promjene koje su se neminovno dogodile u proteklim decenijama, a gotovo su srušile sistem vrijednosti koji su oni poznavali i koji su gradili. Splet okolnosti nas je onemogućio da im se dovoljno posvetimo, ali sada im moramo omogućiti dostojanstvenu starost, da bi oni bili sigurni da će njihovi potomci živjeti u boljoj, bogatijoj Crnoj Gori, nego što su oni živjeli.“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.