Đukanović (SNS): NVO CPC je sekta!

1

– A ko će tomos da im da za tako nešto? Ko? Kad je sam patrijarh Vartolomej rekao da je nemoguće da se tako nešto uradi i da je jedina kanonska crkva Mitropolija crnogorsko-primorska, odnosno Sprska pravoslavna crkva, kazao je član Predsjedništva Srpske napredne stranke i poslanik u Skupštini Srbije Vladimir Đukanović u intervjuu za IN4S i dodao da Srbija stoji iza svog naroda u Crnoj Gori, kao i da su SPC i njeni vjernici “veoma žilavi protivnici“.

Đukanović je nazvao NVO CPC pseudoreligijskom organizacijom i sektom i ljude koji sačinjavaju tu organizaciju raščinjenim raspopima.

– To nema nikakve veze sa crkvom. To je registrovano na Cetinju u policijskoj stanici i nema nikakve veze ni sa kakvom crkvom, naglasio je on u razgovoru sa glavnim urednikom portala IN4S, Gojkom Raičevićem tokom kojeg je govorio i o odnosima Srbije i Crne Gore i njihovih predsjednika, odnosu Srbije prema Srbima u Crnoj Gori, ulozi Srbije u državnom udaru, kao i zločinima počinjenim na teritoriji BiH ’90-ih.

Na zapažanje urednika IN4S-a da je uloga Srbije bila veoma značajna za donošenje zaključaka Venecijanske komisije, Đukanović je saopštio da je to tačno i dodao da nije bilo Srbije, bilo bi upitno na koji način bi Komisija ovaj problem iznijela do kraja. On je dodao da su ogroman značaj da se spriječi otimanje crkvene imovine imali pomoćnik ministra pravde Srbije, Čedomir Backović i generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković.

– Nije ni ovo Bog zna kakvo rešenje, ali je daleko bolje od onoga što je moglo da bude i ne mogu hramovi da se otimaju kako je to neko zamislio, prokomentarisao je on zaključke Venecijanske komisije i naveo da je sam Đukanović vidio da je Mitropolija suviše težak protivnik.

Srpski poslanik je ocijenio da predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, koji je izjavio da će “stvoriti autokefalnost pravoslavne crkve u Crnoj Gori“, smeta samo prefiks “srpska“ jer je to jedina kanonska crkva.

Član Predsjedništva SNS-a istakao je da se mora očuvati srpska kulturna baština i sama supstanca srpskog naroda u Crnoj Gori, kao i da država Srbija stoji iza svog, srpskog naroda. Iz tog razloga on je pozvao je sve Srbe u Crnoj Gori da na predstojećem popisu nikako ne mijenjaju svoj identitet zbog posla ili plate, već da očuvaju svoj nacionalni identitet i na popisu ponosno kažu da su Srbi.

(IN4S)

1 Comment
  1. Vladimir Lausevic komentariše

    Vise ima normalnih Djukanovica! Hvala Vladimiru!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.