Đukanović (SNS): Milu i njegovoj kamarili zabraniti ulazak u Srbiju!

0

Član Predsjedništva SNS-a i poslanik te partije Vladimir Đukanović saopštio je da ako vlast u Podgorici usvoji zakon kojim će se oduzimati imovina SPC da predstavnicima režima iz Crne Gore treba zabraniti ulazak u Srbiju.

“Skandalozan i sraman je zakon kojim žele da unište SPC koja jedina baštini istorijsku Crnu Goru. Ovo što danas pravi Milo Đukanović, to nema veze sa izvornom Crnom Gorom, to je Montenegro. To što on radi je kroatizacija Crne Gore, odnosno, približava se Montenegro rimokatoličanstvu”, kazao je Đukanović.

Kampanja je, smatra on, usmjerena da se uništi sve što ima pomen srpskog u Crnoj Gori.

“Srpski narod u Crnoj Gori je danas iskazao svoju želju da sačuva istorijsku Crnu Goru. Molim one ljude koji su u vladajućim struktirama da ne glasaju za ovaj zakon. U suprotnom to može dovesti i do oružanih sukoba, jer je narod danas poručio da će braniti svoje svetinje”, navodi on.

Ako neko prizna nezavisnost Kosova, dodaje on, to znači da se direktno miješa u unutrašnje stvari Srbije.

“ I zato ne možemo da imamo dobre odnose. Ako dođe do finala, ako se donese ovaj zakon, predlažem i boriću se da se svim crnogorskim vlastodršcima, počev od Mila Đukanovića pa nadalje, zabrani ulazak u Srbiju i da sa njima Srbija prekine svaki odnos. Ne da prekinemo odnose sa Crnom Gorom, jer srpskom narodu moramo da pomognemo, već da prekinemo kontakte sa vlastima. Dobri odnosi ne mogu u tom slučaju da postoje. Nećemo da imamo dobre odnose sa Crnom Gorom, a moramo da pomognemo srpski narod, na svaki mogući način. Ako Đukanović zabranjuje srpske barjake na svadbama, a ne smetaju mu šiptarske zastave u Tuzima, onda neka ima odnose Šiptarima, sa Srbijom to ne može”, poručio je Đukanović.

https://youtu.be/x4_PM8e8eaU

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.