Đukanović potučen u rodnom mjestu, komšije mu poručile: “Vala da je sve pozlatio, dosta ga je bilo”!

1

U nikšićkoj mjesnoj zajednici Rastoci gdje je rođen, decenijama jakom uporištu njegove politike, prvi put 30. avgusta Milo Đukanović je prošao kao “bos po trnju”. Upravo u svom kraju, logično je, poraz najviše boli predsjednika.

Reporter “Novosti” obišao je ovo lijepo prigradsko naselje, koje od nedelje drugačije živi. Stare komšije, srećom, ne gledaju se “preko nišana”, nego u mirnoj atmosferi vijećaju o izborima, pričaju ko je koga izdao ili prodao.

– Imali smo sjajne aktiviste koji su odradili posao kako treba. Nije bilo lako, ali smo uspjeli. Ovde je DPS osvojio 1.093 glasa, 130 manje nego na izborima 2016. Opozicija je potukla DPS, a pobjeda je čista kao suza – kaže, za “Novosti”, Mladen Milović, koordinator za izbore u ovoj mjesnoj zajednici.

Gotovo da nema čovjeka koga smo sreli koji nam nije potvrdio da je Milov pad bio najavljen, kada se okrenuo raskolnicima, i udario na jedinu kanonsku Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori.

– Tu je počeo njegov neminovin pad, a o pod je lupio prije tri dana na izborima – kaže, za naš list, Matija Božović (30), nezaposleni mladić koji je rođen upravo u vrijeme kada je Đukanović došao na vlast.

– Vala da je sve pozlatio, dosta ga je bilo. Nažalost, iza sebe je ostavio pustoš, razorenu ekonomiju, zemlju iz koje mladi odlaze, narod koji je duboko podijeljen, kriminal i korupciju koji cvjetaju. I ja sam jedan od mnogih Nikšićana koji namjerava da krene trbuhom za kruhom negde u tuđini, jer ovdje dosad nije bilo života. Dvadeset porodica nas trideset godina držalo pod okupacijom. Milo, dosta je bilo! – uzvikuje Matija.

Naš sagovornik kaže da je dugo vremena u Crnoj Gori teško biti Srbin.

– Vjerujem da je to sada iza nas. Moramo se okrenuti jedni drugima, jer Crna Gora je naša kuća. Pod njenim krovom ne treba da bude nikome tinesno.

Matija je učesnik brojnih protestnih šetnji i veličanstvenih litija za odbranu svetinja.

– Policija me je privodila zbog učešća na litijama, podnosili su prijave protiv mene, pa kad više nisu imali šta uslijedile su prijave za navodno moje kriminalno djelovanje. Trpjela je moja prodica, a slično su prolazili brojni moji prijatelji. Pritisci su bili svakodnevni, ali nismo poklekli. Niti ćemo. Iz svega smo izašli jači.”

1 Comment
 1. Kontra revolucija komentariše

  Ma svuda je on potucen !!!.
  Kad bi se sad ponovo prebrojavalo i ne vazili kupljeni glasovi kao izbacili i fantomi i svi oni koji nisu regularni ne bi DPS sakupio ni 25 % glasova !!!.
  Nek bude zadovoljan sto ce zadrzati glavu na ramenima !!!.

  21
  3
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.