Đukanović ni riječi o boljem životu i većim platama: I dalje juri izdajnike i traži podršku da odbrani državu od izmišljenih neprijatelja!

1

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, u okviru kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, i lokalne izbore u Tivtu, posjetio je ovu opštinu. On se susreo sa mnogobrojnim građanima, partijskim aktivistima, članovima opštinskog odbora.

On je istakao da očekuje da će svi zdravomisleći građani izabrati 30. avgusta politiku koja je očuvala mir i stabilnost i u najturbulentnijim balkanskim previranjima.

Politiku koja je mirnim i demokratskim putem, poštujući najstrožije kriterijume, obnovila nezavisnost i odlučno trasirala bespovratni put održivog ekonomskog razvoja a zatim na tim temeljima infrastrukturno nadgradila cijelu Crnu Goru; uvela je u najmoćniji vojnopolitički savez u istoriji; učinila je liderom u procesu evropskih integracija sa svim otvorenim pregovračkim poglavljima i osjetno unaprijedila kvalitet života crnogorskih građana.

“Izbor je posebno lak kad u našoj političkoj konkurenciji vidimo isključivo ponudu destrukcije svega što je mukotrpno čuvano i stvarano, politiku izdajstva i potčinjavanja drugome, čega je u Crnoj Gori od vajkada svakog normalnog čovjeka bilo stid. Ne postoji kod njih bilo kakva vizija razvoja Crne Gore, jer kako stoje stvari – oni žele da Crne Gore nema. Ovoga puta su na politički teren izašli svi igrači onih inostranih kreatora politike kojima nije prvi put da se miješaju u crnogorski izborni proces”, ukazao je Đukanović.

Nadalje, istakao je, da iako tri koalicije djeluju u više kolona, njihov savez predstavlja “političku pješadiju velikosrpskog nacionalizna u Crnoj Gori”, čiji je zadatak da Crnu Goru vrati natrag u prošlost. Đukanović je rekao da su prvo nudili da se Crna Gora vrati u okrug proširene Srbije, pa nakon toga da napustimo evropski put i da se vratimo pod interesni kišobran Rusije… A sada: da nam put u budućnost osvijetli SPC sa svojim srednjovjekovnim dogmama?!

“Ne vjerujem u taj put! Uvjeren sam da se iza toga skrivaju zle namjere prema Crnoj Gori… Prema temeljnim dokumentima kojima se opredjeljuje kurs SPC, ona treba da “čuva, afirmiše i razvija srpske nacionalne interese”! Ja to savršeno razumijem, ali kada se to radi na prostoru države Srbije. Međutim, kada sa tom idejom dođete u Crnu Goru, onda je jasno da vi želite da mijenjate naš identitet. Vi želite da posrbite Crnu Goru. I to vladike rade vrlo prilježno. Do juče koliko – toliko skriveno, a sada otvoreno rade vođeni logikom: pravoslavlje jednako srpstvo.”

Đukanović je rekao da od lidera opozicije očekuje godinama samo dvije rečenice.

“Jedna je: priznajemo demokratsku volju građana Crne Gore na referendumu 2006. godine. Druga je: priznajemo ono što su strateška dokumenta Crne Gore da ide putem evropskog razvoja. Treću – ne očekujem. Svaka treća i sljedeća može da bude bjesomučna kritika vlasti. Ali tada ćemo mi biti relaksirani.Tada nećemo govoriti o istorijskim izborima. Govorićemo o izborima kao jednoj političkoj demokratskoj svetkovini, gdje ljudi dobiju šansu da biraju personalnu strukturu vlasti ali da se ništa strateški ne može promijeniti u sadašnjosti i budućnosti naše države”, kazao je Đukanović.

On je rekao da oni koji se kandiduju svojim alternativnim programima na ovim izborima, upravo žele da sunovrate Crnu Goru sa evropskog puta, da joj oduzmu državnost i da je vrate u status privjeska jedne susjedne i jedne veće države.

“To je zapravo poenta ovih izbora, i zbog toga naravno, moramo sa nikad većom odlučnošću odbraniti ono što je naša tekovina i odbraniti ono što je naše pravo da upravljamo svojom budućnošću!”, rekao je predsjednik DPS.

1 Comment
  1. Srbin iz CG. komentariše

    30.8.karamo cetnicadziju

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.