Đukanović: Nemam ambicija da ponovo budem predsjednik DPS-a

2

“Nemam ambicija da budem predsjednik partije, ali o tome neću razmišljati do trenutka dok prvi put sjednemo i porazgovaramo o tome u partiji” – saopštio je Đukanović odgovarajući na pitanja novinara u Vili Gorica nakon dodjela nagrada privrednicima.

Povodom sastanka sa Angelom Merkel i Emanuelom Makronom krajem ovog mjeseca u Berlinu, Đukanović je kazao da ta inicijativa uliva dodatno ohrabrenje u proces proširenja.

“Ta inicijativa uliva dodatno ohrabrenje da EU neće odustati od svoje namjere da zemlje Zapadnog Balkana integriše u EU. Tema će biti odnos Beograda i Prištine. Vi znate koji je naš stav o tome”- kazao jeon.

Upitan da li je, kada je podnosio tužbu protiv Vijesti razmišljao o stavovima Stejt Dipartmenta o slobodi medija, te da li to našu zemlju može usporiti na putu ka EU Đukanović je saopštio:

“Smatrao sam da moram da povedem računa o zaštiti vlastitog dostojanstva i to je razlog što sam podnio tužbu. Mislim da je jako važno da svi vodimo računa da ne smijemo svoje pravo zloupotrebljavati i apsolutizovati. U ovom slučaju tužbu sam podnio jer su Vijesti objavile vijest koja je neistinita i koju sam demantovao” – kazao je on i dodao da naši problemi ne bi nestali gašenjem tog medija.

“Nikad nijesam pomislio da treba zagovarati gašenje nekog medija. Ono oko čega cemo se saglasiti je da u svakom segmentu našeg društva moramo pokušati da gradimo one standarde koji će nas preporučiti. Vijesti pod plaštom nezavisnog medija vode političku kampanju”- kazao je on.

(Antenam)

2 Comments
  1. Janko komentariše

    NICIM NAS NISI ZADUZIO, NEKA TI JE SRETAN LIJEPI PUT. SAMO DA POCINEMO OD TVOJE DOBROTE I ACOVE LJEPOTE.

  2. Istina komentariše

    Kakav bezocni nesoj. U staroj Crnoj Gori ovakve su zvani izrodima, nesojima, neljudima… Sramota imje bilo javiti s ena ulici. A kamo li prozboriti rijec sa nesojem. Rijec je za ljude, ovo je reptil. Kameleon…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.