Đukanović: Nema pitanja za koja mi nijesmo nadležni

0

Demokratska partija socijalista svoj dan obilježila je na Cetinju, a predsjednik Milo Đukanović saopštio je da je DPS uprkos kritikama mnogih, dokazao da je na pravoj strani, ističući da nema pitanja za koje ta partija nije nadležna.

Đukanović je rekao i da odnos prema crkvi nije odnos prema nepravdi nego ka mogućnostima da sagledavamo teška ograničenja danas i ubuduće.

“Nakon zaokruživanja crnogorskog identiteta otvaraju i druga pitanja”, rekao je Đukanović, a prenosi portal RTCG.

“Zato smo mi kritikovani, ali se pokazalo da smo na pravoj strani. Mi smo ozbiljni i odgovorni, pojedini su mislili, međutim da ćemo pasti na prvoj provjeri. Mi smo stožer i nema pitanja za koje nijesmo nadležni. Odnos prema crkvi nije odnos prema nepravdi nego ka mogućnostima da sagledavamo teška ograničenja danas i ubuduće. Ne želimo da zapostavimo ta pitanja, nego da ih rješavamo. Ubijeđen sam da ćemo i na ovom zadatku pokazati stepen odgovornosti ali i suptilnosti”, istakao je Đukanović.

On je dodao i da se DPS uspješno suočio sa opstrukcijama opozicije.

“Sve smo uspjeli da riješimo, teška godina je za nama. I pred nama je izborna godina u partiji i parlamentarni izbori. Lakše je partijama koje imaju zrelu opoziciju da se unapređuju, a to izostaje”, smatra Đukanović.

“Onda imamo obavezu da budemo inicijatori promjena”, jasan je on.

Svi napori da se ošteti rejting DPS-a očajnički su neuspjeli pokušaji, kazao je Đukanović.

“DPS ima 41, 41 %. Razvojni projekti, ekonomski rast pokazatelji su da je Izvršna vlast obavila važan i odličan posao, ističući visok nivo ekonomskog rasta”, rekao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.