Đukanović: Najprljavijem policajcu Jovu Kapičiću odali počast, a Momiru nijesu!

0

Režim je još jednom obrukao Crnu Goru zato što nije dozvolio da njen prvi neposredno izabrani predsjednik od naroda, Momir Bulatović, bude sahranjen sa državnim počastima. Praveći ovako sramotan čin, nezabilježen u svijetu, nisu oni obrukali Momira Bulatovića ni one koji su ga poštovali i uvažavali, nego su najviše rekli o samima sebi i ovoj državi”, saopštio je Milutin Đukanović, šef poslaničkog kluba DF-a.

“Nažalost, potvrdilo se ono što je 2. oktobra 2000. godine rekao predsjednik Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević da će se desiti Crnoj Gori kada se razbije zajednička država i učvrsti marionetska vlast koja je postavljena po želji NATO pakta: „Što se Crne Gore tiče, njena sudbina će biti prepuštena mafiji, čija pravila igre građani treba dobro da znaju. Svaka nedisciplina, a pogotovo svako protivljenje interesima mafije, stavlja vas na listu za odstrel koja isključuje pravo na svako pomilovanje“, rekao je on.

Sahrana uz državne počasti se organizuje čak i za penzionisana vojna lica, a kamoli za nekadašnjeg predsjednika Crne Gore i premijera SRJ.

“Momir Bulatović je kao stameni čovjek, u ime naše države, kao predsjednik Savezne vlade, objavio odbrambeni rat prilikom agresije NATO-a na SRJ. On je posebno zaslužio državne počasti jer je tim činom stao prvi na branik otadžbine i svoga naroda. Dakle, bio je mnogo važnija i bitnija ličnost od svih onih kojima se, sa zaslugom ili bez zasluge, poslednjih 30 godina organizuju državne počasti prilikom ispraćaja na vječni počinak.

Ova država je čak i jednom Jovu Kapičiću, koji je od 1945. do svoje smrti živio i radio najprljavije policijske poslove u Beogradu, organizovala sahranu prije par godina uz najveće moguće državne počasti na Cetinju. NATO vlast je Kapičiću posebno cijenila što je bio osnivač Golog otoka na kom je mučio i ubijao svoje nekadašnje saborce komuniste. Za razliku od njega, Momir Bulatović je napravio krupne istorijske poteze: uveo višepartijski sistem, tržišnu ekonomiju, vratio i sahranio kralja Nikolu i druge pripadnike dinastije Petrovića uz najviše državne počasti, rehabilitovao golootočke žrtve, sahranio strijeljane grbaljske, grahovske i druge pripadnike Jugoslovenske vojske u Otadžbini koji su do njegovog vremena bili bez grobnog obilježja… Ostao je vjeran istorijskoj ideji oslobođenja i ujedinjenja i uradio sve što je u njegovoj moći da se pomire zaraćene strane iz Drugog svjetskog rata”, kazao je on.

Da nije pokraden na predsjedničkim izborima 1997. godine, današnja raspolućena i zavađena Crna Gora bi izgledala drugačije.

“To bi bila zemlja umirenih i pomirenih suprotnosti u kojoj bi carovao očuvani tradicionalni duh i moral i koja se ne bi izgubila na stranputicama svog istorijskog kretanja do te mjere da ne prepoznaje ni saveznika, ni protivnika, niti razlikuje brata od dušmanina.

Stidi se današnja Crna Gora i pamtiće da je jedna od najvećih istorijskih ličnosti koju je dao ovaj narod i koju su ispratile hiljade i hiljade ljudi na onaj svijet, ostala voljom mafije bez dužne državne počasti koju je prije svih Momir Bulatović zaslužio. U vremenu koje dolazi, ova nepravda će biti ispravljena, a ime Momira Bulatovića će dobiti zasluženo mjesto, ono koje mu pripada u istoriji našeg naroda, poručio je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.