Đukanović i NATO na istom zadatku: Udarom na Srbiju spašava se od afera!

0

Pojedini centri moći iz NATO-a spremni su na nagodbu sa predsjednikom DPS-a i Crne Gore Milom Đukanovićem, od kojeg traže da pomogne albanskoj strani na Kosovu, u rješavanju statusa te južne srpske pokrajine, saznaje Borba. S obzirom da je Rusija na strani Srbije, a Đukanović nije u dobrim odnosima ni sa zvaničnom Moskvom niti Beogradom, od njega se traži direktna pomoć u pritisku na Srbiju. O tome je, kako nam je potvrđeno, bilo riječi i prilikom nedavnog susreta Đukanovića i Tačija, gdje je predsjednik Crne Gore najavio pomoć albanskoj strani.

Zauzvrat, ti NATO zvaničnici će pomoći Đukanovićubda prevaziđe političku krizu u kojoj se trenutno nalazi.

Da se nešto kuva na tom planu potvrđuje i nedavna izjava Kadrija Veseljija, predsjednika Skupštine tkz. Kosova, koji je pozvao Sjevernu Makedonju i Crnu Goru, sada članice NATO, da se „svi okupe protiv Srbije“.

“NATO pakt želi da vlada situacijom na terenu, a Đukanović je sada pritisnut sa svih strana. Upravo je Kosovo karta na kojoj Đukanović traži izlaz iz novonastalih afera, a pružanje pomoći NATO-u na KiM, je trenutno jedina opcija za njega. Postoje neki kontakti između njega i zvaničnika NATO-a, koji i dalje vide u njemu svog igrača na Balkanu”, kaže naš izvor.

I nije slučajna izjava Veseljija, već je to tema o kojoj je bilo riječi prilikom nedavnog susreta Đukanovića i Tačija.

“Đukanoviću je NATO jedini spas za političku karijeru jer je Crnu Goru uveo u taj vojni savez protiv volje naroda. NATO to ne zaboravlja, zato su spremni da Đukanoviću pomognu da se izvuče iz političke krize u koju je upao zahvaljujući aferama koje otvara Duško Knežević. Nesporno je da Đukanović u tom vojnom savezu ima svoje saveznike”, pojašnjava naš izvor.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.